Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πιστοληπτικό σκορ UltraFICO θα περιλαμβάνει πληροφορίες από προσωπικούς λογαριασμούς

Σημαντική αναβάθμιση θα δεχτεί το σύστημα πιστοληπτικής κατάταξης ιδιωτών, FICO, το οποίο θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά πληροφορίες τους λογαριασμούς αποταμίευσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η FICO, εταιρεία λογισμικού και ανάλυσης δεδομένων, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη δοκιμή ενός νέου τύπου πιστοληπτικού σκορ το 2019 με συνεργάτες την Credit Experian και την Finicity.
Το νέο σκορ UltraFICO θα απαιτεί από τους καταναλωτές να συμφωνήσουν να μοιράζονται πρόσθετες προσωπικές πληροφορίες, όπως καθημερινά οικονομικά δεδομένα, τις κινήσεις λογαριασμών αποταμίευσης και άλλων λογαριασμών. Οι πρόσθετες πληροφορίες αποσκοπούν στην παροχή μιας πιο εμπεριστατωμένης εικόνας του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούν τα χρήματά τους οι καταναλωτές, οι οποίες μέχρι σήμερα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο ιστορικό πληρωμών.

Ο David Shellenberger, ανώτερος διευθυντής βαθμολόγησης και προγνωστικών αναλύσεων της FICO, επεσήμανε ότι το νέο εγχείρημα αποσκοπεί στην αποτροπή της εμφάνισης πιο επικίνδυνων δανειοληπτών με έμφαση στη θετική οικονομική συμπεριφορά που αγνοήθηκε προηγουμένως. «Η FICO είναι πολύ επικεντρωμένη στην ικανότητά της να διαχωρίζει τους μελλοντικούς καλούς δανειολήπτες από τους κακούς δανειολήπτες», κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι στον ίδιο χώρο δραστηριοποιούνται αρκετές FinTechs οι οποίες προσφέρουν αντίστοιχα σκορ πιστοληπτικής ικανότητας μέσω ανάλυσης μεγάλων δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις