Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διάκριση για τη Beenova στο 5ο Ετήσιο Venture Fair της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) διοργάνωσε το 5ο Ετήσιο Venture Fair, το οποίο πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Το ετήσιο Venture Fair εστιάζει στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση επενδύσεων στους πιο δυναμικούς και αποτελεσματικούς νέους καινοτόμους επιχειρηματίες της χώρας. Το Venture Fair, το οποίο ξεκίνησε το 2015, προσφέρει μία μοναδική δυνατότητα σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες, που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένα μέλη της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, να προωθήσουν τις ιδέες τους, να μοιραστούν την επιτυχία τους και να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επενδυτές από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι 11 startups που συμμετείχαν στο 5ο Ετήσιο Venture Fair είναι οι Inomo, Excelon, Deliverback, Centaur Analytics, Beenova, Apiceuticals, Quanta and Qualia, PD Neurotechnology, MassiveGRID, Solmeyea και Xtapod.

Από αυτές αναδείχθηκαν οι “Top 5 Companies”, οι οποίες είναι:

ApiCeuticals: Η Startup καινοτομεί στην βιομηχανία καλλυντικών παρέχοντας το πρώτο παγκοσμίως επιστημονικά πατενταρισμένο Holistic Bee-Care Brand.

Beenova.ai: Οι εξατομικευμένες πλατφόρμες της BeeNova βοηθούν στην παρακολούθηση της παραγωγικότητας των μαθητών, ενώ παράλληλα τους εμπνέουν να μαθαίνουν με έναν τρόπο που λειτουργεί καλύτερα γι ‘αυτούς.

Centaur Analytics: Η Centaur Analytics Inc. ασχολείται με την τελειοποίηση της παγκόσμιας ποιότητας των τροφίμων και τη μείωση των αποβλήτων.

Excelon: Η Excelon είναι μια ανοιχτή τραπεζική πλατφόρμα που προσφέρει πλήρη χρηματοοικονομική ελευθερία, ενσωματώνοντας παραδοσιακά χρήματα και κρυπτονομίσματα.

Solmeyea: Η Solmeyea παράγει πρωτεΐνη μέσω άλγης, αξιοποιώντας το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η Startup που ξεχώρισε από τις 5 και τελικά αναδείχθηκε νικήτρια ήταν η Beenova.ai.

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Στο THI επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναδείξει τις μεγαλύτερες αρετές και δυνάμεις της. Η εμπειρία μας τα τελευταία πέντε χρόνια με το Venture Fair, μας έχει δείξει πως υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικό ταλέντο ανάμεσα στου νέους. Υποστηρίζοντας αξιοσημείωτες προσπάθειες, όπως αυτές των startups του Venture Fair, η ελληνική Διασπορά αποδεικνύει την αφοσίωσή της να συνεισφέρει στην αντιστροφή του brain drain, ενός πολύ σημαντικού παράγοντα στην οικοδόμηση του μέλλοντος της χώρας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις