Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ευρωπαϊκή συμμαχία” δημιουργούν επτά εταιρείες mobile πληρωμών

Επτά εταιρείες mobile πληρωμών, που καλύπτουν περισσότερους από 25 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες συνεργάζονται για να σχηματίσουν το Mobile Payment Systems Association (EMPSA), το οποίο σύμφωνα με τα μέλη του, θα προωθήσει τη συνεργασία και θα διευκολύνει τις διεθνείς πληρωμές.

Στη “συμμαχία” συμμετέχουν οι εταιρείες: MobilePay (Δανία και Φινλανδία), Banccontact Payconiq (Βέλγιο), Bluecode (Γερμανία και Αυστρία), SIBS (Πορτογαλία), Swish (Σουηδία), VIPPS (Νορβηγία) and TWINT (Ελβετία). Σύμφωνα με την EMPSA, περισσότερες χώρες και συστήματα πληρωμών αναμένεται να ενταχθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Ένωση θα εδρεύει στη Ζυρίχη και θα “καλύπτει” εννέα ευρωπαϊκές χώρες – Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ελβετία και Σουηδία – περισσότερα από ένα εκατομμύριο σημεία αποδοχής και 350 συνεργαζόμενες τράπεζες.

Πρόεδρος της Ένωσης θα είναι ο Søren Mose, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ελβετικής εταιρείας TWINT, και αντιπρόεδρος θα είναι η Anna-Lena Wretman, διευθύνουσα σύμβουλος της Σουηδικής Swish. Ο αναπληρωτής CEO και CFO της TWINT, Anton Stadelmann, θα αναλάβει το ρόλο του γενικού γραμματέα.

“Με αυτή τη διασυνοριακή συνεργασία θέλουμε να ανταποκριθούμε στην επιθυμία των χρηστών μας να μπορούν να χρησιμοποιούν το τοπικό τους σύστημα πληρωμών σε διεθνές επίπεδο”, δήλωσε ο Mose. Ο πρωταρχικός στόχος της “συμμαχίας” αυτής είναι να καταστήσει δυνατή τη μεγαλύτερη διασυνοριακή λειτουργικότητα για διαφορετικά, εγχώρια συστήματα πληρωμών και έχει συστηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεργασία μεταξύ των επιτυχημένων εγχώριων συστημάτων μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή του καταναλωτή και του εμπόρου. Στόχος μας είναι οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν την προτιμώμενη, αξιόπιστη τοπική εφαρμογή τους για να πληρώσουν στο εξωτερικό. Η ένωση θα προωθήσει τη διαλειτουργικότητα των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και θα δημιουργήσει μια πραγματική ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση, τόσο σημαντική για την ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε η Nathalie Vandepeute από την βελγική Bancontact Payconiq.

“Η MPSA είναι μια πρωτοβουλία – κλειδί για να δημιουργήσει η Ευρώπη τα δικά της πρότυπα και να  ένα ανταγωνιστικό διαλειτουργικό ευρωπαϊκό πλαίσιο για να κερδίσει πίσω το χαμένο έδαφος στον χώρο πληρωμών”, πρόσθεσε ο Christian Pirkner της Γερμανικής Bluecode.

Με πληροφορίες από Finextra και TechXplore

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις