Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ισραηλινή Upstream Security σήκωσε 30 εκατ. δολάρια από Renault, Volvo, Hyundai

Η Upstream Security, μια ισραηλινή εταιρεία που ασχολείται με την διαδικτυακή ασφάλεια των διασυνδεδεμένων οχημάτων, “έκλεισε” έναν γύρο χρηματοδότησης 30 εκατ. δολαρίων από τη “συμμαχία” Renault, Mitsubishi, and Nissan. Στον γύρο συμμετείχαν επίσης, οι Volvo, Hyundai, Charles River Ventures, Glilot Capital, Maniv Mobility και Nationwide.

Η startup με έδρα το Τελ Αβίβ, παρέχει λύσεις κυβερνο-ασφάλειας σχεδιασμένες ειδικά για την προστασία διασυνδεδεμένων οχημάτων από ηλεκτρονικές απειλές, είτε τα οχήματα βρίσκονται εν κινήσει είτε όχι. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επένδυση αυτή και, βασικά, οι επενδυτές που συμμετέχουν, δείχνουν πόσο σοβαρά βλέπουν το πρόβλημα αυτό οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες που ασχολούνται με τον κλάδο γενικότερα.

“Αυτό, το πρώτο στο είδος του, ‘συνδικάτο’ επενδυτών, το οποίο περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες έξυπνης κινητικότητας στον κόσμο, αποδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει η βιομηχανία και υποστηρίζει την τεχνολογία της Upstream και την πρόοδο που έχει σημειώσει η ομάδα μας”, δήλωσε ο Yoav Levy, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Upstream Security.

Η πλατφόρμα C4 της Upstream, η οποία βασίζεται 100% σε cloud, επιτρέπει σε κατασκευαστές αυτοκινήτων και στους ίδιους τους στόλους να ανιχνεύουν, να παρακολουθούν και να ανταποκρίνονται σε επιθέσεις σε οποιοδήποτε μέρος του διασυνδεδεμένου πλαισίου των οχημάτων – ακόμη και για οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

“Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε κάθε διασυνδεδεμένο όχημα και υπηρεσία έξυπνης μετακίνησης στον πλανήτη – η ολοκλήρωση της χρηματοδότησής μας έρχεται την ιδανική στιγμή για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για την πλατφόρμα μας, δίνοντας στους πελάτες μας τις ικανότητες που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο“, συνέχισε ο Levy.

Πράγματι, η ζήτηση για την πλατφόρμα ασφαλείας αυξάνεται μαζί με την ίδια την αγορά των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων, η οποία εκτιμάται ότι θα περάσει 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2025. Μέχρι σήμερα, η startup από το Τελ Αβίβ, έχει σηκώσεις χρηματοδοτήσεις ύψους 41 εκατ. δολαρίων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις