Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EE: Έρχονται stress tests κυβερνοασφάλειας για τις τράπεζες

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα

Stress test κυβερνοασφάλειας για τράπεζες σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θέλει να θέσει υπό δοκιμή την ανθεκτικότητα των κορυφαίων τραπεζών μετά την κατακόρυφη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής εποπτείας της ΕΚΤ, Αντρέα Ένρια, στη λιθουανική εφημερίδα Verslo žinios, η πραγματοποίηση της δοκιμής καθίσταται ιδιαίτερα επιτακτική και λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τον επόμενο χρόνο ξεκινάμε ένα θεματικό stress test για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, το οποίο θα προσπαθήσει να τεστάρει πώς οι τράπεζες είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από μια επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ένρια.

«Υπήρξε σημαντική αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις», είπε ο Ένρια. «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς την πηγή των επιθέσεων, αλλά είναι γεγονός ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος», συμπληρωσε.

Η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό τις τράπεζες να είναι σε εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις προερχόμενες από τη Ρωσία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει σε σειρά κυρώσεων κατά της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Τα αποτελέσματα των νέων αυτών stress tests αναμένεται να ανακοινωθούν το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις