Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iSimply: Εξάγοντας εκπαιδευτικό υλικό και γνώση από τα social media

Το iSimply είναι μία καινοτόμος μέθοδος εκπαίδευσης μέσω social media, η οποία ενσωματώνει τα κοινωνικά δίκτυα στην διαδικασία της ηλεκτρονικής μάθησης.

Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να διερευνήσει κατά πόσο η διάδραση με τα social media μπορεί να δημιουργήσει νέους πόρους εκμάθησης για μία επιλεγμένη ομάδα-στόχο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Το project στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου, καινοτόμου συνεργατικού εκπαιδευτικού μοντέλου και στην ανάπτυξη του αντίστοιχου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει την αλληλεπίδραση μέσω social media μεταξύ των επαγγελματιών του marketing, καθόσον το έξυπνο σύστημα της πλατφόρμας εξάγει γνώση μέσα από αυτή τη διαδικασία και δημιουργεί ένα δομημένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Τα social media έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται ευρέως για εκπαιδευτικούς και μαθησιακούς σκοπούς, πέραν τους ψυχαγωγικούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.

Στην προσπάθεια δημιουργίας αυτού του “social learning” μοντέλου, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος οι επαγγελματίες του social media marketing, που τροφοδότησαν τη διαδικασία δημιουργίας και σύλληψης γνώσης μέσα από την αλληλόδρασή τους και βοήθησαν στην υψηλού επιπέδου και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και βέλτιστες πρακτικές.

Οι social media marketers συζήτησαν θέματα που αφορούν στις διαδικασίες (πχ. πώς γίνεται η διαχείριση μίας online κοινότητας ή πώς να δημιουργείς ελκυστικό περιεχόμενο) και στα εργαλεία της δουλειάς τους και το περιεχόμενο που παράχθηκε θα αποτελέσει εκπαιδευτικό υλικό για επαγγελματίες ή φοιτητές του μάρκετινγκ, αλλά και ανέργους που θέλουν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Στο project συνεργάζονται μία ελληνική εταιρεία (SQLearn) και ένα ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (AIT), καθώς και εταίροι από Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Δανία και Ρουμανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις