Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HackerOne πληρώνει hackers να εισβάλουν σε μεγάλες εταιρείες και μόλις πήρε 40 εκατ. δολ.

Η HackerOne είναι στην ουσία ένα Marketplace όπου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να βρουν και να πληρώσουν hackers για να εντοπίσουν προβλήματα ασφάλειας στα υπολογιστικά συστήματά τους και μόλις έλαβε 40 εκατ. δολ. χρηματοδότηση σύμφωνα με άρθρο του Business Insider.

Μεγάλες και γνωστές εταιρείες όπως οι Google, Apple, Uber, Startbucks, GM, United Airlines κ.α. προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χάκερς για να εντοπίσουν αδυναμίες στα δίκτυά τους μια και προφανώς η ζημιά που μπορεί να γίνει είναι πολλαπλάσιου κόστους.

Εφόσον υπάρχει ένα marketplace για τα πάντα εκεί έξω, η δημιουργία ενός για την οργανωμένη πρόσβαση σε hackers είναι λογική και απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία και πετυχημένη.

Η HackerOne λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια, έχει μια κοινότητα 100.000 hackers και έχει πληρώσει 14 εκατ. δολ., με τα μισά να έχουν πληρωθεί το 2016. Τα “bounties” όπως αναφέρονται ξεκινάνε από τα 100 δολ. και φτάνουν τα 30.000 δολ. με τον μέσο όρο να είναι 500 δολ. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι βγαίνει ένα πολύ καλό εισόδημα για τους ενδιαφερόμενους με του καλύτερους να έχουν κερδίσει μεγάλα ποσά.

H εταιρεία έχει πάρει μέχρι σήμερα 74 εκατ. δολ. χρηματοδότηση και δεν είναι κερδοφόρος μια και η υποστήριξη των εργασιών σε επίπεδο στελεχών και υποδομών απαιτούσε αρκετά κεφάλαια.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της HackerOne και την προετοιμασία της να μπει στο χρηματιστήριο αλλά και για να μετατρέψει τους μικρούς σε ηλικία, αλλά ταλαντούχους hackers, σε επαγγελματίες – συμβούλους ψηφιακής ασφάλειας στοχεύοντας να φτάσει η κοινότητα το 1 εκατομμύριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις