Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Okay, Laura”: Δική τους ψηφιακή βοηθό αποκτούν τα αυτοκίνητα της Skoda

Η Skoda ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενσωματώσει ψηφιακούς βοηθούς στα αυτοκίνητά της, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι μέσω φωνητικών εντολών.

Σύμφωνα με το CNBC, το σύστημα θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης θα λέει “Okay, Laura”, θα υποστηρίζει συνολικά έξι γλώσσες και -μεταξύ άλλων- θα χειρίζεται το ραδιόφωνο και θα δίνει οδηγίες για τις διαδρομές. Η βοηθός θα είναι διαθέσιμη αρχικά στο SUV Kamiq και στο μικρότερο Scala.

Η Skoda, η οποία ιδρύθηκε το 1991 ως παρακλάδι του ομίλου Volkswagen, κυκλοφόρησε περίπου 1,25 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο πέρυσι. Φυσικά, η εταιρεία δεν είναι η πρώτη που ενσωματώνει ένα τέτοιο “έξυπνο” σύστημα στα αυτοκίνητά της. Την περασμένη Τετάρτη, η General Motors ανακοίνωσε το σχέδιό της να ενσωματώσει την Alexa, τη δημοφιλή ψηφιακή βοηθό της Amazon σε εκατομμύρια οχήματά της, ξεκινώντας από το 2020, ενώ και οι Toyota, η BMW, Ford και Audi έχουν ανακοινώσει την άμεση ενσωμάτωση της Alexa στα συστήματα ψυχαγωγίας τους.

Η διαφορά της Skoda είναι ότι αποκτά τη Laura, τη δική της ψηφιακή βοηθό.  “Η φωνή είναι το ιδανικό εργαλείο αλληλεπίδρασης μέσα στο όχημα”, δήλωσε στο CNBC ο Jack Palmer, ειδικός στα διασυνδεδεμένα οχήματα, στη SBD Automotive. “Αν το μεγαλύτερο μερίδιο των εντολών του οδηγού μπορεί να εισάγεται μέσω ψηφιακών βοηθών και όχι με οθόνες αφής και κουμπιά, η σημερινή επιδημία της απόσπασης των οδηγών θα μετριαστεί σε μεγάλο βαθμό. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες το έχουν συνειδητοποιήσει και ο αγώνας είναι για αυτούς να ενσωματώσουν τις δικές τους λύσεις ή να συνεργαστούν με εταιρείες όπως η Google και η Amazon”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις