Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Verizon επενδύει στην πορτογαλική Startup PICadvanced

Η PICadvanced (PICa), μια πορτογαλική Startup που αναπτύσσει λύσεις οπτικής και φωτονικής για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εξασφάλισε επένδυση Α’Γύρου, ύψους 4 εκατ. ευρώ με επικεφαλής την Verizon Ventures, τον επενδυτικό βραχίονα του αμερικανικού κολοσσού Verizon.

H PICa, η οποία ιδρύθηκε το 2014, αναπτύσσει οπτικοηλεκτρονικούς πομποδέκτες για ένα νέο πρότυπο τηλεπικοινωνιακού δικτύου που ονομάζεται NG-PON2 (Next-Generation Passive Optical Network 2). Η αγορά των δικτύων νέας γενιάς όπως το συγκεκριμένο, αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία τα 2 δισ. δολάρια μέχρι το 2024 και η τεχνολογία αυτή να βελτιώσει την απόδοση και να μειώσει το κόστος της ευρυζωνικής πρόσβασης για τους καθημερινούς χρήστες.

Το 2018, η Verizon ανακοίνωσε ότι άρχισε να δοκιμάζει το νέο αυτό πρότυπο δικτύων. Δουλεύοντας με την PICa, ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών θα είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερο εύρος με χαμηλότερο κόστος ανά bit, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη εταιρικών υπηρεσιών και ασύρματων backhaul στην ίδια ίνα με τις οικιακές υπηρεσίες.

“Η PICa εργάζεται για τον εντοπισμό νέων λύσεων σε πολλές βιομηχανίες – όπως οι τηλεπικοινωνίες”, δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας Antonio Teixeira με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Verizon Ventures για να δώσουμε λύσεις στο ζήτημα των δικτύων επόμενης γενιάς και να μάθουμε περισσότερα από τους ειδικούς στην ομάδα δικτύου της Verizon”, συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το Tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις