Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Σιγκαπούρη δημιουργεί νέα visa για να προσελκύσει τα κορυφαία τεχνολογικά ταλέντα

Ένα νέο πρόγραμμα που έχει στόχο την προσέλκυση των κορυφαίων ταλέντων από όλον τον κόσμο ξεκινά η Σιγκαπούρη.

Το πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται Tech.Pass θα εξασφαλίζει μια νέας μορφής visa σε επιλεγμένα άτομα, επιτρέποντάς τους να εργαστούν ως επενδυτές, σύμβουλοι ή μέντορες για τις εγχώριες Startups.

H visa αυτή, η οποία έχει διάρκεια ισχύος τα δύο έτη, δεν ισχύει για μέσου επιπέδου εργαζομένους στην τεχνολογία που ενδεχομένως θα ανταγωνίζονταν τους ντόπιους για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, στοχεύει σε επιτυχημένους επιχειρηματίες και ειδικούς στην τεχνολογία που μπορούν να μεταφέρουν στη Σιγκαπούρη κεφάλαια, δίκτυο επαφών αλλά και τεχνογνωσία.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την προσέλκυση αρχικά 500 ανθρώπων, που θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένο “ιστορικό επιτυχίας” στο παγκόσμιο τεχνολογικό οικοσύστημα. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν δύο από τις τρεις προϋποθέσεις για να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα από τον Ιανουάριο. Πρέπει να έχουν λάβει έναν μηνιαίο μισθό τουλάχιστον 20.000 δολαρίων, να έχουν τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρίας στην ηγεσία μιας τεχνολογικής εταιρείας με αποτίμηση τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων ή να έχουν τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη ενός τεχνολογικού προϊόντος που έχει τουλάχιστον 100.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες ή έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις