Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ΣΕΒ υποδέχεται 11 νέες Startups στην πρωτοβουλία Innovation Ready

11 νέες Startup εταιρείες υποδέχεται ο ΣΕΒ στην πρωτοβουλία Innovation Ready η οποία στοχεύει στη μετάβαση από την καινοτομία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2020 με την πρώτη κλειστή διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία 11 εταιρείες παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους σε 40 σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου φαρμάκου και υγείας.

Στη δεύτερη κλειστή διαδικτυακή συνάντηση δικτύωσης, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιχειρήσεων διάφορων παραγωγικών κλάδων ενημερώθηκαν σχετικά με ισχυρές πατέντες και ώριμες νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στον χώρο των Λύσεων Industry 4.0.

Στην νέα παρουσίαση ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες εταιρείες:

  • Cyrus: Η CYRUS PC έχει αναπτύξει και κατασκευάσει ένα πρωτότυπο συμπιεστή υδρογόνου με μοναδικά πλεονεκτήματα.
  • DomX: H DomX απευθύνεται σε ολόκληρο το ενεργειακό οικοσύστημα, με λύσεις που στοχεύουν σε μεμονωμένους καταναλωτές αλλά και βασικούς “παίκτες” της αγοράς
  • DTWISE: Εφαρμογές Big Data Analytics και Industry 4.0 για τη μέτρηση ενεργειακών δεδομένων και την ορθή διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης
  • GIVE Engineering: Εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει τεχνική καινοτομία, σχεδιασμό προϊόντων και προηγμένη ανάλυση μηχανικής.
  • HELBIO: Εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, με έδρα την Πάτρα, Ελλάδα, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία Υδρογόνου και Ενεργειακών Συστημάτων
  • EV Loader: Εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
  • BIO2CHP: Στόχος της BIO2CHP είναι η ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση τεχνολογίας, η οποία αντιμετωπίζει τους μέχρι σήμερα τεχνικούς περιορισμούς και επιτρέπει τη χρήση στερεής υπολειμματικής βιομάζας προς παραγωγή “καθαρής” ενέργειας, τοπικά και σε μικρή κλίμακα.
  • ECORESOURCES: Η EcoResources παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και βιώσιμες λύσεις στους τομείς της χημείας, της γεωχημείας, της γεωλογίας, των γεωργικών τροφίμων, της μηχανικής, της βιοτεχνολογίας, των νανοϋλικών και των φαρμακευτικών προϊόντων.
  • Greener than Green Technologies: Cleantech Startup που αναπτύσσει τεχνολογίες και μεθοδολογίες αποκατάστασης νερού και επεξεργασίας αποβλήτων
  • PHEE PC: Η PHEE είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica.
  • SOLMEYA: Η Solmeyea και δραστηριοποιείται στην παραγωγή πρωτεϊνών από φύκια για χρήση σε βιοκαύσιμα, φάρμακα και τροφές/ζωοτροφές, χρησιμοποιώντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως πρώτη ύλη από τη βιομηχανία για τη φωτοσυνθετική της διαδικασία.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις