Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Physis: Μετασχηματίζοντας τη βιομηχανία με οδηγό τη φύση

Η Physis Ingredients ιδρύθηκε στις Σέρρες το 2017 ως θυγατρική της Ορίζων ΑΤΕ. Παράλληλα με τη δραστηριοποίησή της στον τομέα της ενέργειας για περισσότερα από 25 χρόνια, η Ορίζων αποφάσισε να επενδύσει και στον αγροδιατροφικό τομέα. Σε μια εποχή όπου διαφαίνεται η συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για «καθαρή ετικέτα» στα προϊόντα, η Physis Ingredients αποφάσισε να αξιοποιήσει την πλούσια ελληνική χλωρίδα για την παραγωγή καινοτόμων φυσικών προϊόντων με στοχευμένες δράσεις.  

Με όραμα να συμβάλει στη μετάβαση της βιομηχανίας σε προϊόντα «καθαρά», δηλαδή χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά, η Physis Ingredients έχει μία αποστολή: την παραγωγή καινοτόμων ελληνικών φυσικών συστατικών υψηλής τεχνολογίας για βιομηχανίες, ώστε αυτές να διαμορφώσουν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία και οφέλη για τον καταναλωτή. Η εταιρεία, θέλοντας να έχει πλήρη εποπτεία της ποιότητας και της διαδικασίας παραγωγής, ξεκίνησε τη διαδρομή της από το χωράφι.  

Μετά από έρευνα ετών, επέλεξε τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ως πρώτη ύλη, καθώς πρόκειται για είδη που προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες μεταποίησης, ενώ ο ελληνικός πλούτος σε ενδημικά είδη προσφέρει δυνατότητες καινοτομίας. Έτσι, σήμερα διατηρεί συνεργασίες με παραγωγούς για συμβολαιακές καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.  

Παράλληλα, προσβλέποντας στην καινοτομία, η εταιρεία στράφηκε από την αρχή στην έρευνα και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας. Έτσι, από το 2017 διατηρεί συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη ειδικών καινοτόμων προϊόντων για βιομηχανίες τροφίμων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής και ζωοτροφών.  

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει τρεις κωδικούς επώνυμων προϊόντων με στοχευμένη δράση:  

> Το PhysisBest. Ένα φυσικό εκχύλισμα από μείγμα αρωματικών φυτών με υψηλή αντιοξειδωτική δράση, που επιτρέπει την παράταση της διάρκειας ζωής του προϊόντος στο ράφι. Προορίζεται για χρήση σε τρόφιμα και καλλυντικά.  

> Το COR-RED. Ένα φυσικό εκχύλισμα με βάση το κράνο που προσδίδει κόκκινο χρώμα με υψηλή σταθερότητα. Προορίζεται για χρήση σε τρόφιμα.  

> Το CORNYME. Μία φόρμουλα συμπληρωματικής διατροφής που ενισχύει τη γαλακτοπαραγωγή σε μηρυκαστικά ζώα. Αποτελείται από βοτανικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια, πλούσια σε βιοδραστικές ουσίες και αντιοξειδωτική δράση.  

Το χαρτοφυλάκιο συμπληρώνουν έξι βοτανικά εκχυλίσματα που παράγονται με καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης που έχει αναπτύξει η Physis Ingredients, η οποία, μεταξύ άλλων, προσφέρει υψηλή απόδοση, σταθερότητα και βιοδιαθεσιμότητα. Η Physis Ingredients εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων της, παρέχει λύσεις και αποτελεί έναν αξιόπιστο προμηθευτή πρώτων υλών για βιομηχανίες. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις