Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Take-Two: Έκλεισε το deal-ορόσημο για την εξαγορά της Zynga έναντι 13 δισ. δολαρίων

Μέσω της συμφωνίας η Take-Two κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά του mobile gaming.

Ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία της παγκόσμιας βιομηχανίας των video games αναμένεται να ολοκληρώσει η εκδότρια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Take-Two Interactive. Η εταιρεία έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Zynga, τον κολοσσό των mobile και social παιχνιδιών, η οποία μεταξύ άλλων έχει κυκλοφορήσει τα ιδιαίτερα δημοφιλή FarmVille, Words with Friends και CSR Racing, για την εξαγορά της. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές τη Δευτέρα, η αξία της εξαγοράς ανέρχεται σε 12,7 δισ. δολάρια.

H συμφωνία μεταξύ της Take-Two Interactive και της Zynga, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα deals εξαγορών στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, ξεπερνώντας εκείνη της ZeniMax Media από τη Microsoft και την εξαγορά της Supercell από την Tencent.

Η εξαγορά της Zynga αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στη βιβλιοθήκη των mobile games της Take-Two, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει παιχνίδια όπως το Dragon City, το Monster Legends, το Two Dots και το WWE Supercard. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε πως η εξαγορά της Zynga «διαφοροποιεί σημαντικά την επιχείρησή μας και καθιερώνει την ηγετική μας θέση στα κινητά, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας διαδραστικής ψυχαγωγίας». Η σειρά mobile games της Zynga περιλαμβάνει δημοφιλή παιχνίδια όπως το Empires & Puzzles, το High Heels!, το Merge Dragons και το Toon Blast.

Η Take-Two έχει κυκλοφορήσει ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες σειρές βιντεοπαιχνιδιών, όπως το NBA 2K, το Grand Theft Auto και το Borderlands, ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένεται η κυκλοφορία του spinoff του Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, το WWE 2K22, το Marvel’s Midnight Suns και μια βελτιωμένη extended έδκσοη του Grand Theft Auto 5 για το PlayStation 5 και το Xbox Series X.

Οι μεγάλες εκδότριες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές εξαγορές τον τελευταίο ένα χρόνο με φόντο τον ιδιαίτερα κερδοφόρο κλάδο του mobile gaming. Εκτός από την επικείμενη εξαγορά της Zynga, η Take-Two εξαγόρασε πέρυσι την Nordeus, την εταιρεία πίσω Top Eleven Football Manager, ενώ και άλλοι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς video games όπως η Electronic Arts και η Embracer Group πραγματοποιήσαν σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις, στρεφόμενες προς τα παιχνίδια για smartphone.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις