Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Funifi: Επένδυση 450.000 δολ. και συνεργασία με τη Unilever για το λανσάρισμα στην Βρετανία

Την ολοκλήρωση γύρου επένδυσης “σποράς” ύψους 450.000 δολαρίων ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση εχθές στην Κύπρο η Funifi, αγγλική startup εταιρεία με έδρα την Κύπρο, η οποία δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και την Κοπεγχάγη.

Η Funifi, η οποία ανεδείχθη μέσα από το πρόγραμμα επιχειρηματικής “επιτάχυνσης” Startupbootcamp, αναπτύσσει την εφαρμογή για iOS λογισμικό Funifi DO , η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και η οποία μετατρέπει τις “αγγαρείες” και τις δουλειές του σπιτιού σε διασκέδαση για τα παιδιά. Παράλληλα, περιέχει χαρακτηριστικά online αγορών μέσα από ένα προστατευμένο περιβάλλον για τα παιδιά.

Η επένδυση προήλθε από μία ομάδα από διεθνείς ιδιώτες επενδυτές, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία είχε δεχθεί αρκετές επενδυτικές προτάσεις μέσα στο 2014, αποφασίζονται να δεχθεί την ομάδα επενδυτών που θα της εξασφαλίσει τις απαραίτητες ικανότητες και δίκτυο για την επιτάχυνση της ανάπτυξής της.

Η εφαρμογή της Funifi έχει τρεις βασικές λειτουργίες:
– Οι γονείς μπορούν να αναθέσουν καθήκοντα στα παιδιά τους καθορίζοντας την αξία του σε μονάδες (Chore reward). Έτσι, οι γονείς μπορούν να δίνουν κίνητρα στα παιδιά, για να ολοκληρώνουν τις αγγαρείες του σπιτιού και τα καθήκοντα τους θέτοντας ανταμοιβές, όπως μια έξοδο στο σινεμά, μια βόλτα στην παιδική χαρά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ανταμοιβής μέσω του Funifi store.
– Παρέχει στα παιδιά ένα ασφαλές περιβάλλον από όπου μπορούν να κάνουν εγκεκριμένες από τους γονείς αγορές (Store), χωρίς να πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των γονιών τους.
– Παρέχει στους γονείς πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες της οικογένειας μέσω crowdsourcing (Insights), όπως το μέσο χαρτζιλίκι που δίνεται σε παιδιά της περιοχής, την καλύτερη ώρα για ολοκλήρωση της κατ’ οίκον εργασίας, τον μέσο όρο ώρας ύπνου κτλ.

funifi offices 702350

Το πιο σημαντικό, πέραν της επένδυσης που δέχθηκε η εταιρεία, είναι το επικείμενο λανσάρισμά της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Προς αυτόν τον σκοπό, μάλιστα, η Funifi υπέγραψε προσφάτως συνεργασία με την Unilever UK σε μια προσπάθεια παράλληλης προώθησης των προϊόντων τους και των δραστηριοτήτων προώθησης των δύο εταιρειών.

Η ομάδα αποτελείται από 14 μέλη, 11 εκ των οποίων βρίσκονται στην Κύπρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις