Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crypto: Πώς 2 απόφοιτοι του ΜΙΤ έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε 12 δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η συγκεκριμένη ληστεία ήταν η πρώτη του είδους της

Την ταχύτερη ληστεία στον κόσμο φέρεται να πραγματοποίησαν δύο απόφοιτοι του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT). Πιο συγκεκριμένα, τα αδέρφια Peraire-Bueno κατηγορούνται ότι έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα και ως αποτέλεσμα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 20 ετών.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς ο Anton Peraire- Bueno, 28 ετών και ο James Peraire-Bueno, 24 ετών, χρησιμοποίησαν τις δεξιότητες που είχαν αποκτήσει κατά τις σπουδές στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο για να εκμεταλλευτούν «την ίδια την ακεραιότητα του blockchain του Ethereum προκειμένου να αποκτήσουν με δόλο» τα κεφάλαια.

Μάλιστα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε ότι η συγκεκριμένη ληστεία ήταν η πρώτη του είδους της.

Τα δύο αδέρφια φέρεται να έκλεψαν εμπόρους Ethereum αποκτώντας δολίως πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές, και στη συνέχεια άλλαξαν τις συναλλαγές για να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους.

Η διαδικασία, την οποία οι ερευνητές έχουν ονομάσει “Exploit”, εκτελέστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, οι αξιωματούχοι λένε ότι τα αδέρφια αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα κεφάλαια και έλαβαν μέτρα για να τα ξεπλύνουν μέσω διαφόρων εταιρειών-βιτρίνων.

Οι αρχές πιστεύουν ότι τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τη ληστεία τον Δεκέμβριο του 2022 και τελικά διέπραξαν το έγκλημα τον Απρίλιο του 2023.

«Οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου που σχεδίαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco. Πρόσθεσε ότι πράκτορες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην αποκάλυψη «του πρώτου συστήματος απάτης και ξεπλύματος χρήματος στο είδος του».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις