Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mobile World Congress 2015: Τι θα δούμε στο κορυφαίο συνέδριο τεχνολογίας

Το Mobile World Congress, το κορυφαίο συνέδριο τεχνολογίας όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, επιστρέφει στις 2 – 5 Μαρτίου 2015. Πρόκειται για τη μεγάλη ετήσια εκδήλωση που έχει βάλει την Βαρκελώνη στο χάρτη της παγκόσμιας τεχνολογίας.

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν την έναρξή του (τυπικά αρχίζει από την Δευτέρα, αλλά πολλές εταιρείες ξεκινούν τις εκδηλώσεις τους από την Κυριακή), σας δίνουμε παρακάτω μία μικρή πρόγευση για το τι θα παρακολουθήσουμε φέτος στο MWC 2015.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος η “εθνική ομάδα τεχνολογίας” όπως έχει χαρακτηριστεί, δηλαδή η αποστολή και το εθνικό περίπτερο που οργανώνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, θα βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Στο φετινό ελληνικό περίπτερο, που υποστηρίζει και η ελληνική Πολιτεία, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 εκθέτες, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τεχνολογιών σε διάφορους τομείς: από μικροηλεκτρονική και χρήσιμες ψηφιακές υπηρεσίες (mPayments, mHealth, mTourism) αλλά και εφαρμογές στο Internet of Things και καινοτόμες λύσεις σε θέματα marketing και διαχείρισης περιεχομένου, υπηρεσίες για χρήστες κινητών συσκευών, όπως mobile broadband υψηλών ταχυτήτων και video streaming, παιχνίδια, λύσεις για επιχειρήσεις, αλλά και εφαρμογές για κινητή τηλεφωνία.

Το πρόγραμμα του MWC 2015 περιλαμβάνει το καθιερωμένο Συνέδριο της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, όπως: Mark Zuckerberg (Founder, Chairman & CEO, Facebook), Anne Bouverot (Director General, GSMA), Tom Wheeler (Chairman, FCC), Hans Vestberg (President & CEO, Ericsson), Timotheus Hφttges (CEO, Deutsche Telekom), Gary Kovacs (CEO, AVG Technologies), Siret Schutting (Managing Director, e-Estonia), Ralph de la Vega (President & CEO, AT&T Mobile & Business Solutions), Francisco Gonzαlez (CEO, BBVA), Ken Hu (Deputy Chairman & Rotating CEO, Huawei), Brian Krzanich (CEO, Intel), Mitchell Baker (Executive Chairwoman, Mozilla Foundation), Stιphane Richard (Chairman & CEO, Orange), Steve Mollenkopf (CEO, Qualcomm), Carlos Ghosn (Chairman & CEO, Renault – Nissan Alliance), Ajay Banga (President & CEO, MasterCard), Bill McDermott (CEO, SAP), Cιsar Alierta (Executive Chairman & CEO, Telefσnica), Patrick Gelsinger (CEO, VMWare), Vittorio Colao (Chief Executive, Vodafone), Jimmy Wales (Founder, Wikipedia).

Ανάμεσα στα θέματα που θα αναδείξουν τα πάνελ του Συνεδρίου είναι οι διασυνδεδεμένοι τρόποι ζωής, οι νέες mobile ταυτότητες, οι ψηφιακές συναλλαγές και η κοινωνική αλληλόδραση, η καινοτομία στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο, και ο δρόμος προς το 5G.

Η Έκθεση του MWC θα φιλοξενήσει πάνω από 1.900 εταιρείες, οι οποίες θα παρουσιάσουν νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Από μικρότερες ευρωπαϊκές startups μέχρι τους παγκόσμιους κολοσσούς Ericsson, Huawei, LG, Microsoft Mobile, Nokia, Samsung, Sony, τα 100.000 τετραγωνικά της Gran Fira θα φιλοξενήσουν εκθέματα για κινητές εφαρμογές, το cloud, τις νέες ψηφιακές συχνότητες, το Internet of Things, τα wearables και άλλα. Άλλες μεγάλες εταιρείες που θα βρίσκονται στο Mobile World Congress 2015 είναι οι: Dolby, Fujitsu, IBM, Visa, Twitter, HP, ZTE και άλλες.

Επίσης, τα Global Mobile Awards θα απονεμηθούν στους κορυφαίους οραματιστές της βιομηχανίας του mobile.

Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις του MWC 2015 ξεχωρίζει το 4 Years From Now, το οποίο είναι αφιερωμένο στις διεθνείς mobile startups και διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά. Θα φιλοξενήσει τόσο ομιλίες και παρουσιάσεις, αλλά και αφιερωμένες συναντήσεις μεταξύ εταιρειών και επενδυτών, με στόχο μέσα από αυτές να προκύψουν συνέργειες χρηματοδοτήσεων. Τέλος, το 4YFN θα απονείμει και μία σειρά βραβείων ανάμεσα σε 56 καινοτόμες startups που συμμετέχουν.

Σημειώνεται ότι το 2014 ήταν μία χρονιά-ρεκόρ για το Mobile World Congress, καθώς το επισκέφτηκαν 85.916 άτομα (το 60% από αυτούς Ευρωπαίοι και το 16% από την Βόρεια Αμερική) έναντι 60.361 το 2011.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις