Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elevate Greece: Οι νικητές των βραβείων στην 85η ΔΕΘ

Πραγματοποιήθηκε στην 85η ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η απονομή των πρώτων βραβείων του Elevate Greece.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση στην αίθουσα Αιμ. Ριάδης της ΔΕΘ απονεμήθηκαν πριν από λίγη ώρα τα πρώτα βραβεία του Elevate Greece με το πρώτο βραβείο να τον απονέμει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Τα συνολικά ποσά των  βραβείων ξεπέρασαν τις 250.000 ευρώ ενώ οι εταιρείες κέρδισαν σημαντικές παροχές σε είδος από τους υποστηρικτές των βραβείων.

To πρώτο βραβείο για τη νεοφυή επιχείρηση της χρονιάς και τα 40.000 ευρώ από τις EY, Comoste, EASE και MITEF, το κέρδισε η Orfium. Η Orfium έχει αναπτύξει ένα σύστημα διαχείρισης δικαιωμάτων αναπαραγόμενης μουσικής.

To δεύτερο βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και τα 40.000 ευρώ από τις Huawei, HP, ABB, Siemens, Oracle και ΣΕΚΕΕ το κέρδισε η Quanta & Qualia (MaGOS). Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα ελέγχου κίνησης των χεριών και των δαχτύλων σε VR.

To τρίτο βραβείο της ταχύτερα ανερχόμενης επιχείρησης και τα 22.000 ευρώ από τις PwC, Alpha Bank, Nokia και Lancom κέρδισε η Hack The Box. Η Hack the Box έχει αναπτύξει μια εκπαιδευτική πλατφόρμα κυβερνοεπιθέσεων.

Το τέταρτο βραβείο για τον τεχνοβλαστό της χρονιάς και τα 20.000 ευρώ από τις Eurobank, Δίκτυο Πράξη, Intel-Lex και Accenture κέρδισε η Gnosis (JadBio). H εταιρεία έχει αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας βιοδεδομένων.

Το πέμπτο βραβείο κοινωνικής συνεισφοράς και τα 20.000 ευρώ από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, Lancom, ΗΕΤΙΑ, κέρδισε η OramaVR. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα ιατρικής εκπαίδευσης σε VR.

To έκτο βραβείο περιβαλλοντολογικού αντικτύπου και τα 22.000 ευρώ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Τράπεζα Αττικής, τα ΕΛΠΕ και την ΒΕΑΤ, κέρδισε η Augmenta. Η Augmenta έχει αναπτύξει ένα σύστημα που τοποθετείται στα αγροτικά μηχανήματα για γεωργία ακριβείας.

Το έβδομο βραβείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας και τα 20.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, την ΕΤΒΑ, την ANSYS και το Ελληνο-Αμερικανικό επιμελητήριο κέρδισε η METIS Cyberspace Technology. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα ελέγχου των εμπορικών πλοίων.

Το όγδοο βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας και τα 25.000 ευρώ από τις Mastercard, Τράπεζα Πειραιώς, Bayer, Google IGC Women Hellas κέρδισε η Μαρία Συρεγγέλα και η Nannuka. Η Nannuka έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εύρεσης βοηθών, εκπαιδευτών για παιδιά.

Το ένατο βραβείο για την Startup που ξεχώρισε στο οικοσύστημα και τα 17.000 ευρώ από το ΚΕΜΕΛ, Salesforce, Demium, Endeavor, Kariera κέρδισε η Owiwi. Η Owiwi έχει αναπτύξει ένα ψυχομετρικό παιχνίδι για την επιλογή προσωπικού.

To δέκατο βραβείο Startup Hero για την επίλυση υγειονομικών προκλήσεων της πανδημίας Covid-19 και τα 30.000 ευρώ από τις Astra Zeneca, ELPEN, TUV Nord και ΕΒΕΑ κέρδισε η Gizelis Robotics με ένα ρομπότ καθαρισμού αέρα.

Τέλος, ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στις ομάδες φοιτητών και μαθητών που ξεχώρισαν πανευρωπαϊκά στα Junior Achievement Awards Swim.me και FlowOn.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις