Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Τελετή βράβευσης των καλύτερων “Energy Scouts” του 2022

Οι ευρωπαίοι Energy Scouts προέρχονταν από 18 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες οι TÜV Hellas (TÜV Nord) και Dragees Hatziyiannakis, που είχαν κατακτήσει την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα στον περσινό εγχώριο διαγωνισμό, και εκπροσωπούσαν την ελληνική πλευρά.

 

Μέχρι το Βερολίνο ταξίδεψαν οι καλύτεροι “Energy Scouts” του 2022 από τις 8 ευρωπαϊκές χώρες, που συμμετέχουν στο έργο “Young Energy Europe 2.0”, προκειμένου να παραλάβουν το αριστείο τους στην τελετή βράβευσης, που διοργανώνεται μια φορά το χρόνο από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Σημειώνεται ότι η δράση “Energy Scouts” υποστηρίζεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι ευρωπαίοι Energy Scouts προέρχονταν από 18 εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες οι TÜV Hellas (TÜV Nord) και Dragees Hatziyiannakis, που είχαν κατακτήσει την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα στον περσινό εγχώριο διαγωνισμό, και εκπροσωπούσαν την ελληνική πλευρά. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ενεργειακά αποδοτικές ιδέες τους στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας, απ’ όπου, μάλιστα, παρέλαβαν τα βραβεία τους υπό την παρουσία στελεχών του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK). Τις εναρκτήριες ομιλίες της εκδήλωσης απηύθυναν η κα Sofie Geisel, Διευθύνουσα Σύμβουλος του DIHK και η κα Stefanie Ziska, πρέσβειρα του project Young Energy Europe.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού οι νικητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τον περίπλου την πόλης μέσω του ποταμού Σπρέε, με eco-friendly μεταφορά, χρησιμοποιώντας σκάφος, το οποίο κινούνταν εξ ολοκλήρου μέσω ηλιακών φωτοβολταϊκών που ήταν εγκατεστημένα σε αυτό, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο μη περιβαλλοντικά ζημιογόνο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες των εταιρειών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της BMW Group στο Βερολίνο και είδαν… από πρώτο χέρι τη βιώσιμη πολιτική της Γερμανικής εταιρείας-κολοσσού. Ξεναγήθηκαν στις βιώσιμες εγκαταστάσεις της, όπου διαπίστωσαν την εκτεταμένη χρήση των φωτοβολταϊκών πάνελ και τα συστήματα παραγωγής προϊόντων ηλεκτροκίνησης. Παρακολουθώντας τις καινοτόμες και ψηφιοποιημένες πρακτικές, που αφορούν στη διαδικασία παραγωγής, αντιλήφθηκαν τη ζωτική σημασία που έχει η κυκλική οικονομία για την BMW, για τη μείωση των εκπομπών και τη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Ακόμη, περιηγήθηκαν στις climate-neutral εγκαταστάσεις παραγωγής της βιομηχανίας παγωτού “Florida-Eis”, όπου και έμαθαν για τους τρόπους με τους οποίους παράγονται και συσκευάζονται τα προϊόντα παγωτού με περιβαλλοντικά ουδέτερο τρόπο, εφόσον όλη η ενέργεια που χρειάζεται για την ψύξη και το ρεύμα είναι αυτοπαραγόμενη. Οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε γευστικούς ελέγχους και διαπίστωσαν ότι η ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών, ηλιακών θερμικών συστημάτων και συστημάτων ανάκτησης που προέρχεται από ψύξη, μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το “Young Energy Europe 2.0” εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα το εν λόγω έργο υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Το κοινοτικό έργο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις