Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Fake Porn: η σκοτεινή πλευρά της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δυστυχώς μπορεί να επιφέρει “κατακλυσμιαίες” αλλαγές στην κοινωνία, με απώλειες εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε πρώτη φάση. Στα πρότυπα του Fake News, το Fake Porn όμως μπορεί να αναδειχτεί ίσως μια μεγάλη απειλή για την προσωπική και κοινωνική μας υπόσταση.

Η χρήση οπτικών εφέ στην εικόνα και το βίντεο μπορεί να φέρει στη ζωή ηθοποιούς που έχουν αποβιώσει και να εμφανιστούν εκεί που δεν υπάρχουν. Μέχρι πρότινος επρόκειτο για μια διαδικασία η οποία απαιτούσε επαγγελματικό εξοπλισμού και ειδικούς χειριστές.

Το Motherboard του Vice ανακάλυψε πρόσφατα στο Reddit έναν χρήστη ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει το πρόσωπο γνωστών ηθοποιών σε κλιπακια πορνό! Έστω και με μέτρια ποιότητα, συγκρινόμενη με τις επαγγελματικές δουλειές, ωστόσο εξαιρετικά αληθοφανή για το ευρύ κοινό!

Η πρώτη “επίδειξη” έγινε με την μεταφορά του προσώπου της Gal Gadot – Wonder Woman σε σώμα πορνοστάρ και ακολούθησαν και άλλα με την Jessica Alba μεταξύ άλλων.
Ο συγκεκριμένος χρήστης έφτιαξε μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, βασισμένη στις τεχνολογίες Keras και Tensorflow, και την εκπαίδευσε να αντιστοιχήσει το πρόσωπο της Gal Gadot, από διάφορες δημόσιες πηγές φωτογραφιών και βίντεο, σε ένα συγκεκριμένο κλιπάκι από ταινία πορνό χρησιμοποιώντας έναν οικιακό υπολογιστή!

Κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ένας άλλος χρήστης έφτιαξε ένα γραφικό περιβάλλον σε αυτή την εφαρμογή έτσι ώστε να την κάνει εύκολη στη χρήση της απ΄όλους!

24 δισ. Selfies ανεβάζουμε στην Google κάθε χρόνο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τις τρομακτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια “τεχνολογική εξέλιξη” σε περιπτώσεις εκδίκησης, με τους νομικούς να αναφέρουν ότι η σημερινή νομοθεσία ίσως δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις μάλιστα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις