Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Kodak, τα κρυπτονομίσματα και ο Άγιος Παντελεήμονας

Αυτό που συμβαίνει με την φρενίτιδα του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων είναι πρωτοφανές! Άγνωστες, μικρές, μεγάλες, “τελειωμένες” εταιρείες και Startups, ανακοινώνουν ότι θα ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα και αποκτούν αξία στο Χρηματιστήριο ή στα μάτια των επενδυτών, καταδεικνύοντας ως ένα βαθμό την αυξημένη “ακυρότητα” του παγκόσμιου επενδυτικού συστήματος.

Από την άλλη μεριά, το παραδοσιακό και “κατεστημένο” χρηματοπιστωτικό σύστημα προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί να σταματήσει τη “Λερναία Ύδρα” των κρυπτονομισμάτων, εφαρμόζοντας συνεχώς απαγορεύσεις, περιορισμούς και λουκέτα, σε όλο τον κόσμο.

Μετά την Seagate, ήρθε η σειρά της Kodak να κάνει “παιχνίδι”! Στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES 2018 στο Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει και αυτή το δικό της κρυπτονόμισμα, ένα δίκτυο blockchain για να προστατεύει τα έργα των φωτογράφων αλλά και μια φάρμα mining κρυπτονομισμάτων!

Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Eastman Kodak “εκτοξεύθηκαν” στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εμφανίζοντας αύξηση έως 120%, καθώς οι επενδυτές “είδαν με καλό μάτι” την πρωτοβουλία της εταιρείας.

Ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη, η κατάσταση με το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα είναι σε πλήρη αντιστοιχία με την παλιά ελληνική έκφραση: “Κουτσοί – στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις