Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Allianz X και Tencent οι επενδυτές στο τρίτο γύρο της N26

Η Γερμανική τράπεζα σε App N26 ανακοίνωσε σήμερα ότι η Allianz, μέσω του επενδυτικού βραχίονα Allianz X, και η κινεζική Tencent ηγήθηκαν του τρίτου γύρου των 160 εκατ. δολ. που μόλις έκλεισε, καθώς επίσης ότι έφτασε τους 850.000 χρήστες (από 500.000 το περασμένο καλοκαίρι).

Πρόκειται για ένα ρεκόρ χρηματοδότησης για το οικοσύστημα της Γερμανίας, με την N26 να φτάνει τα 215 εκατ. δολ. συνολικής χρηματοδότησης μέχρι σήμερα.
H επένδυση δυο μεγάλων ονομάτων στην N26 σίγουρα δίνει άλλο “αέρα” στην ψηφιακή τράπεζα, ειδική η Tencent που θεωρείται ένα “μεγαθήριο” του FinTech μια και έχει ένα δισ. χρήστες στο WeChat οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορες υπηρεσίες πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής καθημερινά.

O Allianz X incubator κάνει Pivot σε ένα νέο VC!

H Ν26 και οι άλλες ψηφιακές τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου κάνουν πιο προσεκτικά βήματα στην ανάπτυξή τους σε σχέση με την Revolut, η οποία έφτασε τους 1,5 εκατ. χρήστες, αλλά με την νέα χρηματοδότηση αναμένεται πιο δυναμική ανάπτυξη.

Μέχρι το 2020 η N26 θέλει να φτάσει τους 5 εκατ. χρήστες με επέκταση στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δεν είναι μέσα στα σχέδιά της η επέκταση στην Ασία, παρά την παρουσία της Tencent πλέον στους μετόχους της.

Πέρα από την γεωγραφική ανάπτυξη θα πρέπει να προσφέρει και τις υπηρεσίες της σε όλους τους πελάτες της για να φτάσει τα νούμερα που θέλει η N26 μια και αυτή τη στιγμή εκτός Γερμανίας προσφέρονται μόνο μεταφορές χρημάτων και πληρωμές και όχι η αποταμίευση, η υπερανάλυψη, η ασφάλεια κ.α. Αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα όπως και ότι θα υπάρξει και μια υπηρεσία αυτοματοποιημένης διαχείρισης προσωπικών οικονομικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις