Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Περιποίηση σκύλων: Οι Startups που αντλούν εκατοντάδες εκατομμύρια από την αγορά

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών συνοδείας και γενικότερα περιποίησης των σκύλων, των πιο αγαπημένων κατοικίδιων ζώων για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, καταφέροντας να αντλήσουν εκατομμύρια δολάρια από την αγορά.

Μία από τις πλέον γνωστές start-up εταιρείες του κλάδου, η αμερικανική Rover, η οποία συγχωνεύθηκε πέρυσι με την DogVacay, είναι τώρα η δεύτερη απ’ αυτές τις εταιρίες που ξεκίνησε φέτος να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια, με την ανακοίνωση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 155 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η ανταγωνίστρια εταιρεία Wag έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην αγορά, φαίνεται πως υπάρχει χώρος και για έναν δεύτερο μεγάλο παίκτη. Η DogVacay και η Rover είχαν ένα παρόμοιο μοντέλο ανάπτυξης και τελικά συγχωνεύθηκαν, δημιουργώντας έναν πιο ισχυρό ανταγωνιστή για την Wag.
Ο γύρος περιελάμβανε χρηματοδότηση με κεφάλαια 125 εκατ. δολαρίων και πιστωτική διευκόλυνση ύψους 30 εκατ. δολαρίων. Η αποτίμηση της νέας εταιρείας ανέρχεται στα 970 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είχε αντλήσει παλαιότερα κεφάλαια της τάξεως των 156 εκατ. δολαρίων.

Νωρίτερα φέτος, η Wag συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μαζικό γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής τη SoftBank.

Η Rover συνδέει τους ιδιοκτήτες σκύλων με διάφορους χρήστες που συνοδεύουν ή γενικά φροντίζουν τα σκυλιά – μια κρίσιμη υπηρεσία για όποιον ταξιδεύει ή απλά εργάζεται σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν υποδομές για τη φιλοξενία σκύλων.
Σε όλη τη βόρεια Αμερική διαθέτει συνολικά 200.000 συνεργάτες περίπου. Σημειώνεται ότι η Wag πρόσφατα αντιμετώπισε πολλές επικρίσεις έπειτα από ένα δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τις κακές υπηρεσίες και περιστατικά που είχαν να κάνουν ακόμα και με την απώλεια σκυλιών.

Με βάση τα στοιχεία του Startupper.gr στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις Startups που ασχολούνται με το αντικείμενο:

Η Keeppet, η οποία φέρνει κοντά ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, οι οποίοι δεν έχουν να αφήσουν κάπου το κατοικίδιό τους, με ενδιαφερόμενους να τα κρατήσουν για το χρονικό διάστημα των διακοπών των ιδιοκτητών για παράδειγμα.

To Woof Club, το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε ξενοδοχεία και καταλύματα τα οποία είναι φιλικά ως προς τα ζώα συντροφιάς.

Το Doggo, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Το Dog’s Voice, μια πλατφόρμα στήριξης φιλοζωικών οργανώσεων η οποία προσφέρει χρηματοδότηση από το κοινό για περιπτώσεις αδέσποτων που έχουν ιατρική ανάγκη αλλά και πολλές υιοθεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις