Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μεγάλες εταιρείες Tech προτιμούν το “Open Source”!

H ΙΒΜ μόλις ανακοίνωσε την μεγαλύτερη της εξαγορά στην ιστορία της και την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία των εταιρειών τεχνολογίας, με τα 34 δισ. δολ. που εδωσε για την Red Hat.

Ίσως θα γνωρίζετε την Red Hut από την ομώνυμη διανομή Linux η οποία πάντα εστίαζε στις επιχειρήσεις και στα data centers και όχι τόσο στην οικιακή χρήση. Εδώ και 25 χρόνια είναι στην αγορά και σήμερα διανέμει και υποστηρίζει το Red Hat Enterprise Linux αλλά και άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα Data Centers, με έσοδα 3 δισ. δολ. το τελευταίο οικονομικό έτος.

Αν και η Red Hat ήταν κατά περιόδους υποψήφια προς πώληση ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε φτάσει κοντά στην ολοκλήρωση μιας τέτοιας κίνησης.

Η IBM παρουσιάζει μια κάμψη στα έσοδα τα τελευταία έτη, παρά μια πρόσφατη σύντομη ανάκαμψη, και έχει ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες cloud είναι μέσα στα τέσσερα στρατηγικά της πλάνα  για την μελλοντική της ανάπτυξη (τα άλλα είναι τα κοινωνικά δίκτυα, οι φορητές συσκευές και η φορητότητα γενικά και τα analytics) και αναζητούσε εδώ και καιρό την ευκαιρία να εισέλθει στο χώρο με ακόμα περισσότερα εφόδια.

Ο χώρος των υπηρεσιών Cloud σε μικρομέσαιες και μεγάλες επιχειρήσεις κυριαρχείται αυτή τη στιγμή από την Amazon και την Microsoft και δεν πρέπει να βγάλουμε από το παιχνίδι την Google. Παρά την στροφή που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό προς τις υπηρεσίες δικτυακών υποδομών στο Cloud, υπολογίζεται ότι ένα 80% της παγκόσμια αγοράς χρησιμοποιεί “παραδοσιακά” data centers και η IBM προφανώς θα χρησιμοποιήσει την Red Hat σαν μέσο διείσδυσης στην αγορά.

Πάντως το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για τους μεγάλους του Open Source μια και είχαμε την εξαγορά του Github από την Microsoft, της MuleSoft από την Salesforce ενώ είχαμε και την συγχώνευση της Cloudera και της Hortonworks, δείχνοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει να επιδείξει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον και τεχνολογική καινοτομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις