Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Causaly: Χρηματοδότηση 4,8 εκατ. δολαρίων με συμμετοχή της Marathon VC

Η Causaly, εταιρεία AI που “εκπαιδεύει” υπολογιστές για να μπορούν να διαβάζουν, να κατανοούν και να ερμηνεύουν όλες τις βιοϊατρικές πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, εξασφάλισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων.

Στον γύρο, του οποίου ηγήθηκε η Pentech Ventures και η EBRD Venture Capital, συμμετείχε και η Marathon Venture Capital, η οποία είχε επενδύσει στην εταιρεία και στο παρελθόν.

Τι κάνει η Causaly

Η Causaly επεξεργάζεται εκατομμύρια επιστημονικών δημοσιεύσεων με τεχνολογίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, εξάγοντας αυτόματα το σύνολο των συσχετίσεων αιτίου-αποτελέσματος που βρίσκονται σε αυτές. Στη συνέχεια, αποτυπώνει τις συσχετίσεις σε κατάλληλα γραφήματα, μαζί με το σύνολο των αναφορών που τις υποστηρίζουν. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πλοηγηθούν μεταξύ ερωτημάτων, απαντήσεων και σχετικών αναφορών με πολύ εύκολο τρόπο.

Η Causaly συνεργάζεται με πολλές φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, όπως η Novartis, καθώς και με νοσοκομεία και πανεπιστήμια. Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης αλλά και εμπορικά, για να διευκολύνει την γρήγορη, υψηλής ποιότητας και πιο διαφανή λήψη αποφάσεων βάσει υπαρκτών στοιχείων. Για να καταστεί αυτό δυνατό, η εταιρεία συνεργάζεται παράλληλα με μερικούς από τους κορυφαίους εκδότες και παρόχους περιεχομένου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τους Γιάννη Κιαχόπουλο και Artur Saudabayev και έχει γραφεία σε Λονδίνο και Αθήνα. Πέρυσι, η εταιρεία σήκωσε την πρώτη της χρηματοδότηση, της οποίας όπως προαναφέραμε ηγήθηκε η Marathon VC, με 900 χιλ. ευρώ.

Η τεχνολογική ανάπτυξη στο επίκεντρο

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση, ο Γιάννης Κιαχόπουλος δήλωσε: “Στην Causaly στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ερευνητές, τους γιατρούς και τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο να βρουν τις ζωτικές πληροφορίες που επί του παρόντος κρύβονται σε εκατομμύρια βιοϊατρικά έγγραφα. Πιστεύουμε ότι η Causaly μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν, απεικονίζουν και ερμηνεύουν τη γνώση και συμβάλλουν στην επίλυση των πιο δύσκολων και συστηματικών προβλημάτων στη βιοϊατρική και την ανθρώπινη υγεία”.

Ο Artur Saudabayev πρόσθεσε: “Έχουμε συγκεντρώσει μια κορυφαία ομάδα μηχανικών που αντιμετωπίζει μια σειρά από ανεπίλυτα προβλήματα στην Κατανόηση της Φυσικής Γλώσσας, συμπεριλαμβανομένου του στόχου της προσέγγισης και, σε κάποιες περιπτώσεις, της υπέρβασης των ανθρώπινων δυνατοτήτων στην κατανόηση της γλωσσικής αιτιότητας. Αυτή η επένδυση θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε σημαντικά την τεχνολογική μας ανάπτυξη και να αναπτύξουμε τις ομάδες υποστήριξης πελατών (customer success teams).”

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις