Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καταρρέουν οι επενδύσεις σε Crypto Startups – Στο 80% η «βουτιά»!

Οι παγκόσμιες VC επενδύσεις στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων μειώθηκαν κατά 2,4 δισ. δολάρια το πρώτο τετράμηνο του 2023

Τα VCs συνεχίζουν να απομακρύνονται από τα cryptos, μια βιομηχανία η οποία έχει πληγεί από μεγάλα σκάνδαλα τους τελευταίους μήνες. Ως εκ τούτου οι επενδύσεις σε Crypto Startups έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα τους από το 2020 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της εταιρείας ερευνών, PitchBook.

Αναλυτικότερα, οι παγκόσμιες VC επενδύσεις στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων μειώθηκαν κατά 2,4 δισ. δολάρια το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 80%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας.

Μιλώντας στο Bloomberg, o αναλυτής της PitchBook, Robert Le, σχολίασε ότι η πτώση στις επενδύσεις «δεν αποτελεί έκπληξη», προσθέτοντας ότι ενδύσεις σε Startups έχουν μειωθεί γενικά φέτος.

Η κατάρρευση της FTX πριν από μερικούς ταρακούνησε την αγορά κρυπτονομισμάτων πλήττοντας σημαντικά την αξιοπιστία των cryptos έναντι των επενδυτών. Συγχρόνως, γεγονότα όπως το «κραχ» της Silicon Valley Bank χειροτέρεψαν τις ήδη δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η tech βιομηχανία. Τα αυξημένα επιτόκια έχουν δυσκολέψει την πρόσβαση σε κεφάλαια, ενώ δεν είναι λίγες οι Startups που έχουν δει σημαντικές περικοπές στην αποτίμηση τους.

 

 

 

Photo by Jievani Weerasinghe on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις