Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά της Skyscanner από τη κινεζική Ctrip για 1,4 δισ. λίρες

Η Skyscanner είναι μια πολύ δημοφιλής υπηρεσία αναζητήσεων αεροπορικών κρατήσεων με έδρα τη Σκωτία και ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς από τη μεγάλη κινέζικη εταιρεία ταξιδιών Ctrip για 1,4 δισ. λίρες.

Η συμφωνία βασίζεται στα μετρητά και αναμένεται να κλείσει πριν το τέλος του έτους. Η Skyscanner τον Ιανουάριο του 2016 είχε προβεί σε χρηματοδότηση 192 εκατ. δολ.,  με την αξία της τότε να φτάνει τα 1,6 δισ. δολ.

Η Skyscanner ιδρύθηκε το 2003 και είναι μια μηχανή αναζήτησης κρατήσεων αεροπορικών ταξιδιών, ξενοδοχείων και ενοικιάσεως αυτοκινήτων, σε πολλές online ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Ξεχώρισε από την προσφορά εξατομικευμένων υπηρεσιών όπως αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις αλλά και την εύρεση του φθηνότερου ναύλου με βάση την ημερομηνία ή / και τον προορισμό.
Παρότι στην ουσία συνεργάζεται με τα ταξιδιωτικά γραφεία online, δεν παύει να είναι άλλος ένας παίκτης στην συγκεκριμένη αγορά ο οποίος έχει πάρει μερίδιο από την πίτα.

Η Skyscanner είχε βάλει στόχο την επέκταση στην Ασία μια και είχε εξαγοράσει την κινέζικη ταξιδιωτική Startup Youbibi ενώ είχε προχωρήσει σε συνεργασία με τη Yahoo! Ιαπωνίας. Έχει γραφεία σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο και απασχολεί 800 άτομα προσωπικό.

Η Ctrip ιδρύθηκε το 1999 και είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στην Κίνα με έσοδα περίπου  3,2 δισ. δολ. το 2016, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι, και πρόσφατα πήρε χρηματοδότηση 1 δισ. δολ. η οποία προφανώς χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά της Skyscanner.

Οι δυο εταιρείες θα λειτουργήσουν ανεξάρτητα και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Ctrip η εξαγορά της Skyscanner θα είναι το μέσο εξάπλωσης των υπηρεσιών της σε όλο τον κόσμο κάνοντας την όλη εμπειρία για του πελάτες απλούστερη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις