Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

425 εκατ. δολ. για το Trello ακούγονται πολλά! Είναι όμως;

Το Trello είναι μια απλή, εύχρηστη και ευέλικτη εφαρμογή διαχείρισης διαφόρων εργασιών και projects μέσω web και μόλις εξαγοράστηκε από την Αυστραλιανή Atlassian για 425 εκατ. δολ. Για πολλούς το ποσό ήταν πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του Trello.

To Trello ιδρύθηκε το 2011 έχει σήμερα πάνω από 19 εκατομμύρια χρήστες ενώ το 2014 είχε μόνο 4,5 εκατ., σημειώνοντας μια μεγάλη αύξηση, και μπορεί αρχικά τα 425 εκατ. δολ. να φαίνονται πολλά αλλά η αγορά των εταιρικών επικοινωνιών και συνεργασίας αναμένεται να φτάσει σε τζίρο από τα 15 δισ. δολ το 2016 κοντά στα 3ο δισ. το 2020.

Οι ανταγωνιστές του Trello αυτή τη στιγμή είναι το Microsoft Project, το Primavera της Oracle, το JIRA της Atlassian και το Basecamp.

H Atlassian είναι μια μεγάλη εταιρεία λογισμικού η οποία έχει φτιάξει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να φτιάξουν εύκολα διάφορες εφαρμογές και όπως προαναφέραμε έχει και δημιουργήσει το JIRA, ένα παρόμοιο και αρκετά δημοφιλές εργαλείο με το Trello, αλλά για διαφορετικό κοινό.

Το JIRA απευθύνεται κυρίως σε developers και τμήματα IT επιχειρήσεων ενώ το Trello με την μεγάλη απλότητα που το χαρακτηρίζει αλλά και τις πλούσιες δυνατότητες επικοινωνίας με άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Slack, απευθύνεται σε μια μεγάλη αγορά η οποία μπορεί να είναι από μια μικρομεσαία επιχείρηση έως και ομάδες μεγάλων εταιρειών και εξωτερικών projects, έχοντας καταφέρει να έχει φανατικό κοινό.

Αυτό ακριβώς σημειώνουν και οι υπεύθυνοι της Atlassian, ότι δηλαδή δεν υπάρχει αλληλοκάλυψη μεταξύ JIRA και Trello με το δεύτερο να βοηθάει την εταιρεία να αναπτυχθεί σε αγορές και κοινό που μέχρι σήμερα δεν είχε πρόσβαση.

To Trello θα συνεχίσει τη πορεία του αυτόνομα και όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Atlassian δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις δυνατότητες επικοινωνίας με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας, οι οποίες ενδεχομένως να δρουν ανταγωνιστικά με την Atlassian.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις