Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νόμιμο το AirBnb στο Σαν Φρανσίσκο

Οι ρυθμιστικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο υπερψήφισαν νόμο με βάση τον οποίο νομιμοποιείται η προσωρινή ενοικίαση σπιτιών και διαμερισμάτων από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο νόμος πέρασε με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά προκειμένου να ρυθμιστεί η λειτουργία ιστοσελίδων όπως το AirBnb μέσα από τις οποίες οι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν τις ιδιοκτησίες τους, κερδίζοντας χρήματα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, ο νόμος δεν αφορά στην υπενοικίαση ενός διαμερίσματος, αλλά στη λειτουργία μίας εμπορικής ουσιαστικά επιχείρησης που νοικιάζει χώρους διαμονής. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εγγράφονται στα μητρώα της πόλης και να πληρώνονται με βάση τον νόμο για τα ξενοδοχεία, ενώ θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό τέλος για τη δημιουργία υπηρεσίας που θα ελέγχει κατά πόσο όσοι ενοικιάζουν τις ιδιοκτησίες τους θα ακολουθούν το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Επιπλέον, ο νόμος θέτει ένα όριο 90 ημερών για την ενοικίαση της ιδιοκτησίας σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν διαμένει στον χώρο, ενώ σε περίπτωση που διαμένει δεν υπάρχει αντίστοιχο όριο. Σύμφωνα με το CBS, το όριο αυτό τέθηκε για να αποτρέψει κάποιον από την αγορά κατοικιών για την μετατροπή τους σε μικρά ξενοδοχεία για το AirBnb, ενώ αντίστοιχα επιτρέπει σε όσους χρειάζονται επιπλέον εισόδημα να χρησιμοποιήσουν την ενοικίαση της ιδιοκτησίας τους ως πηγή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις