Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H αγγλική Improbable αγγίζει τα 2 δισ. αξίας σε νέα χρηματοδότηση

Ένα χρόνο μετά την μεγάλη χρηματοδότηση των 500 εκατ. δολ. με την Softbank να ηγείται, η Improbable σηκώνει άλλα 50 εκατ. δολ. από την Κινεζική NetEasy με την αξία της να εκτοξεύεται στα 2 δισ. δολ.!

Η Improbable έχει δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα, το SpatialOS, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές να φτιάχνουν τεράστιους ψηφιακούς κόσμους παιχνιδιών οι οποίοι έχουν τα χαρακτηριστικά του Matrix!

Μέχρι σήμερα τα μεγάλα παιχνίδια online είναι χτισμένα γύρω από δεκάδες servers οι οποίοι τρέχουν μια στιγμιαία και σχετικά απομονωμένη έκδοση του παιχνιδιού. Οι κόσμοι της Improbable χτίζονται λογαριθμικά και προσομοιώνουν τις εκάστοτε συνθήκες και σενάρια και δέχονται χιλιάδες παίκτες ταυτόχρονα, με τις ενέργειές τους να επηρεάζουν τους άλλους και το περιβάλλον με μόνιμα αποτελέσματα.

Πέρα από παιχνίδια η τεχνολογία της αγγλικής εταιρείας χρησιμοποιείται σε προσομοιώσεις κυκλοφορίας στις πόλεις αλλά και στα αυτόνομα οχήματα με Spinoff εταιρεία μάλιστα.
Για λόγους τεχνικής επίδειξης των δυνατοτήτων του SpatialOS η εταιρεία προσομοίωσε την κυκλοφορία όλου του Internet η οποία αποκάλυψε ότι υπάρχουν 60.000 ISPs με πάνω από 500.000 συνδέσεις μεταξύ τους!

Με τη νέα χρηματοδότηση η Improbable θα ανοίξει γραφείο στη Κίνα με στόχο την επέκταση στην τεράστια αγορά εκεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις