Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι θα δούμε στο Techcrunch Disrupt Berlin 2018

Η μεγάλη εκδήλωση Techcrunch Disrupt Berlin 2018 βρίσκεται μόλις δυο εβδομάδες μακριά και μέσα σε τρεις μέρες Startuppers, επενδυτές, μέσα ημέρωσης και μεγάλες εταιρείες θα συγκεντρωθούν στο Arena Berlin στην καρδιά του Βερολίνου.

Η Anne Boden, Διευθύνων Σύμβουλος της Starling Bank, ο Jamie Bourke, ιδρυτής της Outlier Ventures και η Julie Hansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Babbel, είναι μερικοί από τους αξιοσημείωτους ομιλητές της εκδήλωσης.

Η Anne Boden, μία από τις δέκα σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής σκηνής, θα παρουσιάσει την ιστορία επιτυχίας της βρετανικής Fintech, Starling Bank. Ως Διευθύνων Σύμβουλος και founder θα θέσει τις βάσεις συζήτησης σχετικά με το αν μπορεί μια νεοτράπεζα να γίνει κυρίαρχος παράγοντας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όπως η HSBC για παράδειγμα. 

Μια άλλη σπουδαία ιστορία από τη χρηματοοικονομική βιομηχανία θα ξετυλίξει ο Pieter Van Der Do, CCO της Ayden. Η Ayden, που ιδρύθηκε το 2006 στην Ολλανδία και είναι σήμερα μια μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Babbel, Markus Witt, μαζί με την διευθύνοντα σύμβουλο της Babbel Αμερικής, Julie Hansen, θα παρουσιάσουν αυτήν την ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας που βρίσκεται τώρα μπροστά σε μια νέα πρόκληση –  την αμερικανική αγορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ιστορίες της NaTakallam, μια πλατφόρμα για τους πρόσφυγες για να διδάσκουν γλώσσες. Ενώ στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και η σχολή προγραμματιστών για πρόσφυγες ReDi.

Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, η συζήτηση και το μέλλον της μόδας είναι επίσης μερικά θέματα θέματα που θα συζητηθούν το Techcrunch Disrupt Berlin. Περισσότερα για τους ομιλητές και την Ατζέντα θα βρείτε εδώ

“Unicorn Factory” θα είναι το  θέμα που θα συζητηθεί από την αμερικανική εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων Accel, ένα VC που αντιπροσωπεύεται από τέσσερις ομιλητές στην εκδήλωση. Οι δύο πρώτοι ομιλητές θα είναι ο Phillipe Botteri και ο Sonali De Rucker.

Εκτός από την Accel, ο Mike Collet, ιδρυτής και διαχειριστής της Promus Ventures, ενα VC που επενδύει σε disruptive εταιρείες λογισμικού πρώιμου σταδίου,  θα εξηγήσει γιατί θα πρέπει να επενδύσουμε στο διάστημα πέρα από τις υπάρχουσες προσπάθειες. 

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το χώρο με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιομηχανία 4.0, Έξυπνες Πόλεις & μεταφορές θα γίνει και από τον Jamie Burke, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Outlier Ventures.

Αρκετά ενδιαφέρουσες ομιλίες αναμένονται από τον Kaidi Ruusalepp, Διευθύνων Σύμβουλο και ιδρυτή της Funderbeam, τον Ricky Knox, Διευθύνων Σύμβουλο και συνιδρυτή της Tandem και τον Νικο Μπονάτσο, γενικό διευθυντής της General Catalyst.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρεται δωρεάν εργαλείο δικτύωσης και επικοινωνίας, το CrunchMatch. Αφού συμπληρωθεί το προφίλ του χρήστη η πλατφόρμα θα αναλάβει την επικοινωνία με άλλους ενδιαφερόμενους.

Φυσικά δεν γίνεται να λείπει ο κλασικός διαγωνισμός από μια τέτοια εκδήλωση, το Startup Battlefield, με την διαδικασία επιλογής να είναι ήδη σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή περίπου 750 εταιρειών απ’ όλο τον κόσμο.

Τέλος, στο Alley Startup θα φιλοξενούνται εκατοντάδες Startups καθώς και αυτές που περιλαμβάνονται στις επιλογές TC Top Picks σε κατηγορίες όπως: AI / Machine Learning, Blockchain, CRM / Enterprise, Ηλεκτρονικό εμπόριο, Εκπαίδευση, Fintech, Healthtech / Biotech, Hardware, Ρομποτική, Διασκέδαση, μεταφορές και Παιχνίδια.

Και μη ξεχνάτε, το Startupper.gr σε συνεργασία με το Techcrunch σας προσφέρει 15% έκπτωση στα εισιτήρια της εκδήλωσης εισάγοντας τον κωδικό STARTUPPER κατά την αγορά του εισιτηρίου εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις