Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τέλος τα card-only μαγαζιά στη Νέα Υόρκη!

Παράνομα θεωρούνται, από εδώ και στο εξής, τα καταστήματα (τροφίμων και λιανικής) στη Νέα Υόρκη, τα οποία δεν δέχονται πληρωμές με μετρητά.

Παρ’ότι είμαστε σε μια εποχή που το “πλαστικό χρήμα” γίνεται όλο και πιο σύνηθες, το Συμβούλιο της πόλης θεώρησε επιβεβλημένο να δίνεται στους πελάτες η επιλογής πληρωμής με μετρητά και πέρασε σχετικό ψήφισμα την Πέμπτη (23/1). Οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να επιθυμούν συναλλαγές χωρίς μετρητά, σύμφωνα με το νέο νόμο θα πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένο μηχάνημα που θα “εξαργυρώνει” μετρητά σε κάρτες δώρων. Σε περίπτωση που αυτό χαλάσει, θα είναι υποχρεωμένες να δεχτούν μετρητά.

Ο Stuart Appelbaum, πρόεδρος τη Ένωσης Καταστημάτων Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστημάτων, επικρότησε την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι το ο εξαναγκασμός του πελάτη να πληρώσει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ενισχύει τις διακρίσεις και αποτελεί μειονέκτημα για ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα, ηλικιωμένους ακόμη και για διάφορες φυλετικές ομάδες. Ο Appelbaum πρόσθεσε ότι υπάρχουν κοινότητες στη Νέα Υόρκη οι οποίες δεν έχουν καν πρόσβαση σε κάποια τράπεζα.

Πράγματι, έρευνα του Urban Institute, που πραγματοποιήθηκε το 2015, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 40% των νοικοκυριών της Νέας Υόρκης δεν είχαν καθόλου ή είχαν μερική πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και έτσι βασίζονται κυρίως σε μετρητά για τις αγορές τους. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο εκτός του Μανχάταν, όπου μεγάλα τμήματα της πόλης έχουν λίγες τραπεζικές υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις