Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Fabric Republic: Παράδοση ρουχισμού στις εργατικές πολυκατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας

Η  Αμκε Ιασις – Πρόγραμμα Fabric Republic  σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας– Νέας Χαλκηδόνας την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 στις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει παράδοση ρουχισμού στις εργατικές πολυκατοικίες στην οδό Ξενοπούλου και Μανδηλάρα 2.

 Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια του αιτήματος του Κοινωνικού Ενδυματοπωλείου “Ένδυμα” του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων της Κοινότητας.

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, εκπρόσωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εκπρόσωπος της Ενορίας Αγίου Κοσμά της Νέας Φιλαδέλφειας, προσωπικό του Fabric Republic  καθώς και εθελοντές που συμβάλουν στη συγκέντρωση και επιλογή των ρούχων.

Η υπηρεσία του Fabric Republic ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και στην αειφόρο ανάπτυξη. Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποστηρίζεται από την ΑΜΚΕ Ίασις, μια δομή που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας και του προσφυγικού, μέσω της παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό.

Επιγραμματικά η διαδικασία που ακολουθεί η Fabric είναι η εξής: αρχικά συλλέγονται ρούχα είτε από κάδους που έχουν τοποθετηθεί για αυτόν τον σκοπό, είτε μέσω συνεργασιών με εταιρείες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είτε με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Στη συνέχεια όσα από τα ρούχα είναι σε καλή κατάσταση χορηγούνται μέσω της κατάλληλης διαδικασίας (διαλογή, πλύσιμο, απολύμανση, συσκευασία, διανομή)  σε κοινωφελείς οργανισμούς. Διαφορετικά, προωθούνται στην ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποιούνται στην up cycling  συλλογή της εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.fabricrepublic.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις