Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά σήμερα το BOOST Hackathon – Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων

Στόχος η ανάπτυξη προγραμματιστικών εφαρμογών και ιδεών στους τομείς της Ανοικτής Κοινωνικής Καινοτομίας και Ανοικτών Δεδομένων

Ξεκινά σήμερα, 25 Μαΐου, ο μαραθώνιος τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών BOOST Hackathon, για την ανάπτυξη προγραμματιστικών εφαρμογών και ιδεών στους τομείς της Ανοικτής Κοινωνικής Καινοτομίας και Ανοικτών Δεδομένων.

Ο μαραθώνιος θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2020 και διοργανώνεται στην Πάτρα, από τo Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων, στα πλαίσια του Προγράμματος Interreg Europe (https://www.interregeurope.eu/osiris/) και της πιλοτικής δράσης “BOOST – Boost Open Data usage at the Region of Western Greece”.

Την τρέχουσα εβδομάδα θα διοργανωθεί μια σειρά από Διαδικτυακά Σεμινάρια, Διαδικτυακές εκδηλώσεις (webinars, workshops και challenges), όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν, να γνωρίσουν και μάθουν για τις τεχνολογίες αξιοποίησης Ανοιχτών Δεδομένων, Ανάπτυξης καινοτόμων Εφαρμογών αλλά και Διαχείρισης Έργου και Καινοτομίας, ώστε να είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες.

Στο BOOST Hackathon μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές, μηχανικοί, ερευνητές, προγραμματιστές, startuppers καθώς και οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει νέες γνώσεις αλλά και να συμμετάσχει στην δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με κεντρικό σημείο αναφοράς το συν-δημιουργικό χώρο καινοτομίας και ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών POS4Work Co-Working Space (Γούναρη 69, Πάτρα), αλλά και κυρίως μέσω της διαδικτυακής online συμμετοχής και παρακολούθησης.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει δωροεπιταγή 200 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις τεχνολογικές τους εφαρμογές, να περιγράψουν την Επιχειρηματική τους Ιδέα, να την μετασχηματίσουν σε πλήρες Business Plan και να διεκδικήσουν αρχική χρηματοδότηση για την start-up επιχείρησή τους.

Η συμμετοχή στο BOOST Hackathon είναι ελεύθερη και δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές έως τις 27 Μαΐου:  https://forms.gle/dQ179HZsTP7tmZNg7. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/events/190919015678805/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις