Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook “παρατείνει” την εργασία από το σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο

Τον Μάιο, λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ η πλειοψηφία των επιχειρήσεων παγκοσμίως εργαζόταν “από το σπίτι”, το Facebook είχε δηλώσει ότι θα διατηρήσει το καθεστώς αυτό έως τα τέλη του 2020.

Τώρα, ακριβώς τρεις μήνες μετά, βλέποντας πως, δυστυχώς, η κατάσταση – ειδικά στις ΗΠΑ – παραμένει κρίσιμη, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοινώνει πως οι υπάλληλοί του έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται με αυτόν τον τρόπο, μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

“Με βάση την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας και της κυβέρνησης, καθώς και αποφάσεις που ελήφθησαν από τις εσωτερικές μας συζητήσεις σχετικά με αυτά τα θέματα, επιτρέπουμε στους υπαλλήλους μας να συνεχίσουν, εφόσον θέλουν, να εργάζονται από το σπίτι μέχρι τον Ιούλιο του 2021”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC.

Παρά την απόφαση αυτή, η εταιρεία  θα συνεχίσει να ανοίγει ξανά τα γραφεία της σε περιοχές όπου το επιτρέπει η κυβέρνηση και όπου υπάρχει περιορισμός της διάδοσης του ιού για περίπου δύο μήνες, ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπο του Facebook, συμπληρώνοντας ότι είναι απίθανο να ανοίξουν ξανά πολλά γραφεία της εταιρείας μέσα στο 2020.

Σημειώνεται ότι το Facebook δεν είναι η πρώτη εταιρεία που προχωρά σε αντίστοιχες ανακοινώσεις. Πρόσφατα η Google δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να δουλέψουν από το σπίτι επίσης μέχρι το καλοκαίρι του 2021, ενώ τους προηγούμενους μήνες το Twitter ανακοίνωσε ότι θα καθιερώσει την εξ αποστάσεως εργασία “για πάντα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις