Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Volocopter: Προπώληση εισιτηρίων για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δύο χρόνια!

Η γερμανική Volocopter ανακοίνωσε σήμερα ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να κλείσει μία θέση για τις πρώτες πτήσεις που θα πραγματοποιήσουν τα εναέρια ταξί της… μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Τα εισιτήρια για τις πτήσεις, που η ίδια ονομάζει “VoloFirst”, ξεκινούν από τα 300 ευρώ και μπορούν να αγοραστούν με μια προκαταβολή 10%. Στην τιμή αυτή, θα περιλαμβάνεται μία πτήση 15 λεπτών, που θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους 12 μήνες από την έναρξη των πτήσεων, ένα βίντεο της πτήσης και ένα εξατομικευμένο πιστοποιητικό. Παράλληλα, ο πελάτης θα λαμβάνει ενημερώσεις για την πρόοδο της εταιρείας καθώς θα περιμένει την επίσημη έναρξη των πτήσεων.

Η Volocopter δεν έχει λάβει ακόμα την τελική πιστοποίηση που χρειάζεται για την λειτουργία των οχημάτων της, ωστόσο στο μεσοδιάστημα προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο και να δημιουργήσει μία θέση για αυτήν στην αγορά.  Σημειώνεται ότι το ιπτάμενο ταξί της εταιρείας ολοκλήρωσε πρόσφατα μερικές επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις στην Στουτγκάρδη, στο Ελσίνκι αλλά και στη Σιγκαπούρη.

Μια μάχη προ των πυλών

Ένας λόγος που η Volocopter προσπαθεί να προσελκύσει το κοινό από τόσο νωρίς, είναι ίσως το γεγονός ότι “απειλείται” από την επίσης γερμανική Startup Lilium, που πρόσφατα συμφώνησε με το διεθνές αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης, για τη μετατροπή των αεροδρομίων σε hubs της εταιρείας για την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 35 εκατ. δολαρίων, από την Baillie Gifford & Co – τον μεγαλύτερο επενδυτή της Tesla – και είδε την αξία της να ανεβαίνει στο 1 δις.

Η επένδυση ήρθε σχεδόν τρεις μήνες μετά την τελευταία χρηματοδότηση της εταιρείας, η οποία έκλεισε τον Μάρτιο και “άγγιξε” τα 224 εκατ. ευρώ. Συνολικά, από την ίδρυσή της το 2015 μέχρι σήμερα, η Lilium έχει σηκώσει πάνω από 375 εκατ. δολάρια, ενώ στους επενδυτές της συγκαταλέγονται “μεγάλα ονόματα” όπως οι Tencent και Atomico.

“Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου μας δίνουν την ασφάλεια να επιβιώσουμε στο δύσκολο οικονομικό τοπίο που βλέπουμε γύρω μας και είμαστε ευγνώμονες που μπορούμε να παραμείνουμε πλήρως εστιασμένοι στην αποστολή μας”, είχε δηλώσει τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lilium, Christopher Delbrueck.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις