Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Accelerate TT: Ενεργοποιείται άμεσα το νέο ειδικό ταμείο ύψους 60 εκατ. ευρώ

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 15/3, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το νέο ειδικό ταμείο ύψους 60 εκατ. ευρώ, που όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης πρόκειται να αξιοποιηθεί για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Το ταμείο , το οποίο θα ονομάζεται “AccelerateTT”, θα επενδύει μέσω διαχειριστών επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital funds) απευθείας στο μετοχικό κεφάλαιο νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τα κεφάλαια του ταμείου θα αξιοποιηθούν στο κομμάτι του κεφαλαίου σποράς (seed financing) και μεταφοράς τεχνολογίας (technology transfer).

Το ταμείο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω στοχευόμενων και συμπληρωματικών μεταξύ τους χρηματοδοτικών εργαλείων από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ).

Στόχος του, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι η γρήγορη ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων, η σύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία αλλά και η προώθηση των εταιρειών αυτών με στόχο να διαπρέψουν στην παγκόσμια αγορά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις