Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πανδημία έφερε το 2030 μια δεκαετία νωρίτερα και η Grapevine Digital Ecosystems φέρνει τη λύση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Η δίνη της πανδημίας σηματοδότησε την αρχή μιας νέας ψηφιακής εποχής χωρίς επιστροφή. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος ενός από τα πιο δυναμικά επενδυτικά κεφάλαια της Νέας Υόρκης, «η πανδημία έφερε το 2030 μία δεκαετία πιο νωρίς».

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, έρχονται πλέον αντιμέτωπες με πρωτοφανείς τεχνολογικές προκλήσεις. Οι περισσότερες θα προσπαθήσουν απλώς να αυξήσουν σταδιακά το ψηφιακό τους αποτύπωμα.

Άλλες, όμως, θα τολμήσουν τον ταχύ και ριζικό ψηφιακό ανασχηματισμό τους και κυρίως θα δεσμευτούν στρατηγικά σε αυτόν. Όχι μόνο για να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες, αλλά και για να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους στον κλάδο τους, στη νέα οικονομία και να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις νέες γενιές πελατών τους.

H Grapevine Digital Ecosystems είναι ο ψηφιακός αμπελώνας που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αυτές να υλοποιήσουν το όραμά τους, υποστηρίζοντάς τες με εξειδικευμένο λογισμικό και τεχνογνωσία, ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με έδρα στην Αθήνα και στελεχωμένη από μία έμπειρη ομάδα στην Ελλάδα και διεθνούς κύρους συνεργάτες σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Καλιφόρνια, η Grapevine δημιουργεί ολοκληρωμένα ψηφιακά οικοσυστήματα που αναβαθμίζουν το value proposition του βασικού τους προϊόντος, εμπλουτίζοντάς το με ψηφιακές υπηρεσίες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Μέσω των λύσεων SaaS (Software as a Service) που παρέχει, απευθύνεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οργανισμούς υγείας, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες υπηρεσιών καταλόγου, τουριστικές επιχειρήσεις κ.ά.

Grapevine Business & Technology Solutions (GBTS) – Λύσεις SaaS συμβατές με υπάρχοντα συστήματα και πολλαπλές δυνατότητες παραμετροποιήσεων 

Έξυπνη αναζήτηση προϊόντων σε συνδυασμό με συμπληρωματικές ψηφιακές υπηρεσίες, δυνατότητα διαδικτυακών ραντεβού, κρατήσεων και εν γένει συναλλαγών, συστήματα
διαχείρισης πελατολογίου και περιεχομένου (CRM και CMS), συστήματα συλλογής, διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποίηση λειτουργιών και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πελατών μέσω εικονικών βοηθών (ΑΙ chatbots) είναι μερικές από τις βασικές λειτουργίες των λύσεων που προσφέρει η Grapevine Digital Ecosystems.

Έτσι, δημιουργεί σε συνεργασία με την εκάστοτε επιχείρηση, το δικό της ψηφιακό οικοσύστημα ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο ανήκει, τις ανάγκες της και το πελατολόγιό της. Ένα κερδοφόρο ψηφιακό οικοσύστημα, το οποίο από τη μία προσφέρει στους τελικούς πελάτες ένα augmented τεχνολογικό προϊόν, που εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει στην επιχείρηση επιπλέον ροές εσόδων, πρόσβαση σε νέα κανάλια, μεγαλύτερη ικανοποίηση και πιστότητα πελατών και κυρίως μειωμένα κόστη διαχείρισης λόγω αυτοματοποίησης των συναλλαγών και των λειτουργιών της.

Με όλα αυτά να γίνονται απλά, γιατί οι λύσεις SaaS της Grapevine Digital Ecosystems «ξεχωρίζουν» για τη συμβατότητά τους με τα υπάρχοντα συστήματα της κάθε επιχείρησης (των οποίων οι λειτουργίες διευρύνονται χωρίς να χρειαστεί να αντικατασταθούν) και την ασφαλή διασύνδεσή τους.

Μερικά παραδείγματα των λύσεων που προσφέρει η Grapevine Digital Ecosystems

Μέσω της λύσης GBTS Retail, μία επιχείρηση λιανεμπορίου μπορεί να μετασχηματιστεί σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που καλύπτει συνολικά την ανάγκη του καταναλωτή τόσο για το προϊόν, όσο και για τη συνοδευτική υπηρεσία (π.χ. αγορά κλιματιστικού και ραντεβού με τεχνικό για εγκατάσταση). Και αυτό μέσω οποιουδήποτε καναλιού (ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα) και με ηλεκτρονική εξυπηρέτηση σε κάθε βήμα του αγοραστικού του ταξιδιού μέσω εικονικού βοηθού (ΑΙ chatbot).

Αντίστοιχα, με τη λύση GBTS Healthcare, ένας οργανισμός υγείας μπορεί να αποκτήσει νέα ψηφιακά κανάλια προσέλκυσης πελατών και εξυπηρέτησης ασθενών, παρέχοντάς τους δυνατότητες για διαδικτυακές συνεδρίες, online κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς ή για διαγνωστικές εξετάσεις και ηλεκτρονική διαχείριση του ιστορικού και των συνταγογραφήσεών τους. Όπου επίσης, όλες οι λειτουργίες υποστήριξης (back-office administration) γίνονται με αυτοματοποιημένο τρόπο χάρη σε αξιόπιστα και ασφαλή συστήματα διαχείρισης ατζέντας, πελατολογίου, προσωπικού και δεδομένων.

Τέλος, χάρη στη λύση GBTS Insurance, μία ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να μετατραπεί σε ένα ψηφιακό οικοσύστημα, όπου ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρονται πλέον διαδικτυακά (από το κλείσιμο του ραντεβού με τον ασφαλιστή, την εικονική συνάντηση μαζί του, τη σύνταξη του συμβολαίου, την επιλογή των ασφαλιστικών προϊόντων, την υπογραφή της σύμβασης και την πληρωμή), με βάση τις προσωποποιημένες ανάγκες των πελατών τους και με ελαχιστοποίηση του κόστους εξυπηρέτησης χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ assistant).

Μάθετε περισσότερα για την Grapevine Digital Ecosystems:
https://grapevine.digital

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις