Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HP+: Στην Ελλάδα το σύγχρονο και συνδρομητικό «οικοσύστημα» εκτυπώσεων της HP

Σήμερα, η HP ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πρόγραμμα HP+, σε επιπλέον 35 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Την ώρα που η πανδημία αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, όπως και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις γενικότερα, οι σχετιζόμενες με αυτές δραστηριότητες δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες. Η εκτύπωση αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όντας ένα κατεξοχήν «εργασιακό σπορ», η πανδημία άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την πορεία του, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει τη δυναμική του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020 οι πωλήσεις εκτυπωτών παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 7% ενώ στην Ελλάδα η HP αύξησε τις πωλήσεις των εκτυπωτών της κατά 16% το 2020.

Η τάση της τηλεργασίας λειτούργησε, λοιπόν, θετικά για τις εκτυπώσεις, οδηγώντας όμως τις εταιρείες του χώρου σε νέα μονοπάτια. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες τάσεις που προκύπτουν και εδραιώνονται το τελευταίο διάστημα στην καταναλωτική συμπεριφορά, με τις κορυφαίες εξ αυτών να είναι η στροφή στο cloud, η προτίμηση των συνδρομητικών επιλογών και η ενσυναίσθηση όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την οικολογία. Οι τάσεις αυτές διαμορφώνουν τον σύγχρονο καταναλωτή και τη βιομηχανία των εκτυπώσεων και βάσει αυτών, οι εταιρείες σπεύδουν να δημιουργήσουν νέες εμπορικές προτάσεις.

Σήμερα, η HP ανακοίνωσε ότι βασιζόμενη σε ακριβώς αυτές τις τέσσερις τάσεις, επεκτείνει το πρόγραμμα HP+, σε επιπλέον 35 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος. Το HP+ είναι ένα cloud-based οικοσύστημα με διάφορες υπηρεσίες εκτυπώσεων, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να συμβάλει στην αειφορία και τη βιωσιμότητα. Το οικοσύστημα αυτό, αποτελείται από τον εκτυπωτή, το λογισμικό και το Cloud της HP, καθώς και το Smart App, μια έξυπνη εφαρμογή που βοηθά στη διαχείριση των εκτυπώσεων, και το HP Instant Ink, τη συνδρομητική υπηρεσία για μελάνια και toners.

Όπως εξήγησε η HP σε διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος, στόχος της είναι η βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, και αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους. Η εταιρεία υπογράμμισε την ασφάλεια και τις ευκολίες που προσφέρει το cloud, όπως είναι η άμεση διόρθωση προβλημάτων και η αποτροπή κακόβουλων επιθέσεων, ενώ στάθηκε και σε νέες υπηρεσίες όπως αυτή της απομακρυσμένης εκτύπωσης που επιτρέπει την παραλαβή από τον χρήστη μόλις βρεθεί στον εκτυπωτή. Επίσης τόνισε την αύξηση της παραγωγικότητας που επιτυγχάνεται με το HP Smart Advance (mobile εκτυπώσεις και σκανάρισμα) και την αξία της συνδρομής, που βοηθά τον χρήστη να μην ξεμένει ποτέ από αυτά που χρειάζεται καθώς και να εξοικονομεί χρήματα. Σημειώνεται εδώ ότι η τιμή της συνδρομής διαμορφώνεται ανάλογα με τις σελίδες που χρειάζεται ο χρήστης κάθε μήνα και ξεκινά από 15 σελίδες/ μήνα για 0.99 ευρώ.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η υπάρχει μεγάλη ευελιξία στην συνδρομή των μελανιών, αφού αυτή μπορεί να παγώσει ανά πάσα στιγμή, με τα μελάνια να έρχονται στο σπίτι κάθε μήνα ενώ ο χρήστης μπορεί να αποστέλλει τα άδεια δοχεία πίσω στην HP, δωρεάν για ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η HP στάθηκε ιδιαίτερα και στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος με την πρωτοβουλία Forest First. Με την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία ουσιαστικά δεσμεύεται για τη συντήρηση του δασικού πλούτου και υπόσχεται ότι θα αποκαθιστά κάθε σελίδα που εκτυπώνεται από HP+ εκτυπωτή.

Τέλος, η HP ανακοίνωσε μια σειρά επιπλέον πλεονεκτημάτων για τους χρήστες του προγράμματος HP+, μεταξύ των οποίων ο ένας επιπλέον χρόνος εγγύησης και η παροχή της υπηρεσίας HP Smart Advance για 24 μήνες.

Δείτε αναλυτικά τις παροχές του HP+ σε σύγκριση με το HP Standard πακέτο:

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το HP+ λειτουργεί με συγκεκριμένους εκτυπωτές InkJet και Laser.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις