Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

The Yield Lab Europe: Το ιρλανδικό Fund ετοιμάζεται για ευρωπαϊκές επενδύσεις σε AgriTech και FoodTech

Το Yield Lab Europe έχει χαρτογραφήσει πάνω από 2.000 νεοφυείς επιχειρήσεις στους συγκεκριμένους τομείς στην Ευρώπη

Το The Yield Lab Europe, AgriFood και AgTech Accelerator Fund με έδρα το Δουβλίνο, ανακοίνωσε ότι σήκωσε 50 εκατ. ευρώ και ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ιρλανδία και την Ευρώπη.

Το Fund πρόκειται να εστιάσει σε χρηματοδοτήσεις seed και Α’ Γύρου και σε τεχνολογίες  που βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βιομηχανιών τροφίμων και γεωργίας, για να υποστηρίξει το όραμα και την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της «Στρατηγικής Farm to Fork» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ταμείο έχει χαρτογραφήσει πάνω από 2.000 νεοφυείς επιχειρήσεις στους συγκεκριμένους τομείς στην Ευρώπη.

“Πιστεύουμε ότι η γεωργία και η παραγωγή τροφίμων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα είναι μια τεράστια ευκαιρία και μπορεί να επιτευχθεί έως το 2040. Έχουμε επενδύσει και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τεχνολογίες για να επιτρέψουμε αυτήν τη μετάβαση”, εξηγεί ο πρόεδρος του fund, Paul Finnerty. Μέχρι σήμερα, το fund έχει επενδύσει σε 7 συνολικά εταιρείες και συγκεκριμένα στις: ApisProtect, MicroGen Biotech, Micron Agritech, Equimetrics, N2 Applied, Kaffe Bueno, και RootWave.

Το Yield Lab Europe ιδρύθηκε το 2017 και είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου με έδρα το Μιζούρι. Μαζί με το νέο fund, ο οργανισμός επεκτείνεται και στην Ολλανδία, ανοίγοντας νέα γραφεία σε συνεργασία με το τοπικό AgriFood Tech Hub, StartLife.

Το Yield Lab υπόσχεται στις εταιρείες τους ευκαιρίες παγκόσμιες ανάπτυξης και εμπορευματοποίηση των προϊόντων τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις