Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Huawei: Ποια είναι η νέα digital λύση που αλλάζει τα δεδομένα στο Fintech

Στο πλαίσιο του Huawei Intelligent Finance 2021 που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, ο Gu Yunbo, αντιπρόεδρος της Huawei Enterprise Optical Domain, παραχώρησε ομιλία με τίτλο “Moving Towards All-Optical Financial Era”.  Σύμφωνα με τον κ. Gu, η λύση της Huawei Intelligent OptiX Network επιτρέπει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο να αναβαθμίσει κάθε πτυχή των δικτύων υποδομής του, με στόχο τη βελτιστοποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.

Συγκεκριμένα, η Huawei, μαζί με την Guilin Bank, κυκλοφόρησαν μια υπο-λύση για χρηματοπιστωτικά campuses – την Huawei Campus OptiX. Με τον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό τoυ χρηματοπιστωτικού τομέα, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευφυΐα των υποδομών δικτύου καθίστανται ολοένα και πιο σημαντικές. Επιπλέον, τα υπάρχοντα χρηματοπιστωτικά δίκτυα αντιμετωπίζουν πολλές νέες προκλήσεις, όπως είναι η υψηλή ευρυζωνικότητα, που απαιτείται για την εξέλιξη προς το cloud, οι υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας από εταίρους μεταξύ οικοσυστημάτων καθώς και ο μεγάλος φόρτος εργασιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) που δημιουργείται από ένα πλήθος έξυπνων τερματικών. «Η λύση Huawei Intelligent OptiX Network αποτελείται από τρεις υπο-λύσεις: τη Huawei DC OptiX, τη Huawei Single OptiX και τη Huawei Campus OptiX», εξήγησε ο κ. Gu στην ομιλία του. «Με εξαιρετικά υψηλή ευρυζωνικότητα, φυσική απομόνωση και απλές διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης (Ο&Μ), η λύση επιτρέπει την ολοκληρωμένη αναβάθμιση των υποδομών του χρηματοπιστωτικού δικτύου και φέρνει το «TechFin» στην Αll -Optical εποχή».

Το Huawei DC OptiX απελευθερώνει την Υπολογιστική Δύναμη του Financial Cloud

Καθώς οι περισσότερες χρηματοπιστωτικές συναλλαγές λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο, η κατασκευή ενός χρηματοπιστωτικού cloud αποκτά νέα ώθηση και η κίνηση χρηματοπιστωτικών δεδομένων μεταξύ DC αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει τις ταχύτητες διασύνδεσης του κέντρου δεδομένων σε επίπεδο Tbit. Η λύση Huawei DC OptiX παρέχει κορυφαία ευρυζωνικότητα, πραγματοποιεί προληπτικό O&M και υποστηρίζει ακριβή εντοπισμό βλαβών των οπτικών ινών.

Σύμφωνα με τον κ. Gu, αυτή η λύση έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, χρησιμοποιεί ίνες με εύρος ζώνης έως και 88 Tbit/s για τη μετάδοση τεράστιων οικονομικών δεδομένων και υποστηρίζει διάφορους τύπους και ρυθμούς διεπαφών όπως το Ethernet και το SAN με σκοπό τη σημαντική μείωση του κόστους εκμίσθωσης οπτικών ινών. Δεύτερον, μπορεί να προβλέψει, αρκετές εβδομάδες νωρίτερα και με ακρίβεια έως και 90% βασιζόμενο στην ψηφιακή μοντελοποίηση του φυσικού οπτικού δικτύου και τους έξυπνους αλγόριθμους, στην περίπτωση που η υγεία των οπτικών ινών εκτεθεί σε κίνδυνο. Αυτό βοηθά τους υπεύθυνους πληροφορικής- που πιθανότατα δεν έχουν οικονομικό υπόβαθρο – να διαχειρίζονται εύκολα τα οικονομικά δίκτυα. Αυτή η λύση έχει λάβει διάφορες πιστοποιήσεις ασφάλειας και συμβατότητας από τις BSI CC, EANTC SAN και NCTC, γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητά της να διασφαλίζει το οικονομικό cloudification.

Διαβάστε περισσότερα στο emea.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις