Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To TikTok μπαίνει στον κόσμο του VR με νέα εξαγορά Startup

Το πρώτο της βήμα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, έκανε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, ByteDance, με την εξαγορά μιας Startup με το όνομα Pico.

H εταιρεία, παρόλο που δεν αποκάλυψε το μέγεθος του deal, δήλωσε ότι η «ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογιών software και hardware της Pico, καθώς και το ταλέντο και η βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας, θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο του VR όσο και τη μακροπρόθεσμη επένδυση σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα».

Σημειώνεται ότι η Pico ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής headset εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο για το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις αποστολές της να αυξάνονται σε 44,7% σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το CNBC. Επομένως, η εξαγορά της από την ByteDance δείχνει τις προθέσεις της τελευταίας να επεκτείνει τις λειτουργίες του TikTok, πιθανότατα άμεσα. “Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του VR και την ευθυγράμμιση του με την αποστολή μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του ByteDance.

Γενικότερα αξίζει να σημειωθεί ότι το TikTok, λόγω και της επιτυχίας που γνωρίζει, βρίσκεται σε μια συνεχή βάση επαναπροσδιορισμού και προσθήκης όλο και πιο σύγχρονων και διαφορετικών με τη βασική λειτουργία του χαρακτηριστικών. Στο πλαίσιο αυτό, η ByteDance είχε εξαγοράσει έναντι 4 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο και το Moonton, ένα μεγάλο mobile gaming studio, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα και προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις