Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hertz: Παραγγελία “μαμούθ” 4,4 εκατ. δολαρίων για αγορά 100,000 Tesla

Η Tesla πούλησε 100.000 αυτοκίνητα στην Hertz με την κεφαλαιοποίηση της να αυξάνεται στο 1 τρις δολάρια.

Η Hertz ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη παραγγελία όλων των εποχών από την εταιρεία αυτοκινήτων Tesla και το στόχο της να “αγκαλιάσει” τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης. Παράλληλα σκοπεύει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική. Η Tesla είναι στο κλειστό γκρουπ εταιρειών κολοσσών όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon και η Alphabet, αφού η μετοχή της εταιρείας έφτασε σε νέα ύψη αξίας 998.74 δολαρίων.

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πλέον mainstream και μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση και ενδιαφέρον. Η Hertz θα πρωτοστατήσει ως εταιρεία αυτοκίνησης ξεκινώντας με τον μεγαλύτερο στόλο ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική και τη δέσμευσή μας να διευρύνουμε τον στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων μας και να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία ενοικίασης και επαναφόρτισης για πελάτες και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.”, δήλωσε ο CEO της Hertz Mark Fields.

H ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι υψηλή με τους καταναλωτές να δηλώνουν πως θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου την επόμενη φορά που θα προβούν σε αγορά νέου οχήματος.

Η ναυαρχίδα της Tesla, το Tesla Model 3, ένα 4θυρο σεντάν που διαθέτει αυτονομία έως και 260 μιλίων με πλήρη φόρτιση, θα είναι διαθέσιμο για αγορά από καταστήματα της Hertz στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το αυτοκίνητο πωλείται για 44.000 δολάρια, με αποτέλεσμα η παραγγελία της Hertz να αξίζει περίπου 4,4 δισ. δολάρια.

Ενώ η Hertz ελπίζει ότι η παραγγελία της θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, η Tesla έχει ένα σύνολο παραγγελιών εκκρεμότητα εν μέσω παγκόσμιων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, η Tesla έκανε παραδόσεις ρεκόρ 241.300 ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις