Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alms: Το social app που αποκηρύσσει likes και comments για χάρη του ευ ζην

Η νεοφυής επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η συμμετοχή των χρηστών σε challenges με άξονα την προσωπική εξέλιξη, τη σωματική και ψυχική υγεία, τη βιωσιμότητα και άλλους τομείς που έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων.

Παρά τα οφέλη της άμεσης επικοινωνίας και της δικτύωσης, τα social media κατηγορούνται συχνά πως έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των χρηστών, ιδίως των νεότερων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε εγωκεντρισμό, ναρκισσιστική συμπεριφορά, αίσθημα ανεπάρκειας και κατάθλιψη. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για την ανάγκη ύπαρξης ενός «διαφορετικού» social app, που θα θέτει σε προτεραιότητα την βελτίωση της ψυχολογίας των χρηστών αλλά και της ζωής τους εν γένει. Την τελευταία διετία ένας μεγάλος αριθμός από Startups πειραματίζεται εντόνως θέλοντας να αναπτύξουν ένα τέτοιου είδους μέσου. Για την Alms η απάντηση βρίσκεται στο «ευ ζην». Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η νεοφυής επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η συμμετοχή των χρηστών σε challenges με άξονα την προσωπική εξέλιξη, τη σωματική και ψυχική υγεία, τη βιωσιμότητα και άλλους τομείς που έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, ειδικοί σε θέματα υγείας, ευεξίας και περιβάλλοντος θα παροτρύνουν τους χρήστες να ακολουθούν τα βήματά τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και ταυτόχρονα λαμβάνοντας δράση στον πραγματικό κόσμο. Σύμφωνα με τον founder Alexander Nevedovsky, στόχος της Alms είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα κάνει τη ζωή των χρηστών περισσότερο χαρούμενη και θα της προσδώσει μεγαλύτερο νόημα, κάτι στο οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, υστερούν οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Κατά τη διάρκεια των lockdown ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να υποφέρουν από κατάθλιψη, χωρίς να δουν τους φίλους τους και την οικογένειά τους. Σκέφτηκα πως ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο είδος εφαρμογής. Οι υπάρχουσες εφαρμογές που στοχεύουν στο ευ ζειν των χρηστών έχουν αναμφισβήτητα πολλά πλεονεκτήματα, αλλά συνήθως δεν είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πραγματικό κόσμο. Δίνοντας το βήμα σε πραγματικά καταρτισμένους ανθρώπους, τους παρέχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύτερο κοινό. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους ή το περιεχόμενο τους με τέτοιο τρόπο που οι άνθρωποι δε θα αρκούνται απλώς σε ένα like ή ένα σχόλιο, αλλά θα θέλουν να τους μιμηθούν, βελτιώνοντας τη ζωή τους.

Κατά το λανσάρισμα της εφαρμογής, 30 δημιουργοί περιεχομένου συμμετείχαν μέσω challenges στο Alms, ενώ τους επόμενους μήνες το δίκτυο συνεργατών της εφαρμογής αναμένεται να ξεπεράσει τους 200. Μέχρι στιγμής, η νέα έκδοση της εφαρμογής έχει προσελκύσει μερικές χιλιάδες χρήστες. Συνιδρυτής στο project του Alms είναι το startup studio Palta, το οποίο βρίσκεται πίσω από εφαρμογές όπως η Flo. Health, η Simple Fasting και η Zing Fitness Coach. Η Palta κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο της Alms ενώ η εταιρεία δεν έχει εξασφαλίσει άλλη εξωτερική χρηματοδότηση. Όπως δηλώνει ο ιδρυτής του Alms, η ομάδα πίσω από το project εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να ανταμείβει τους χρήστες που συμμετέχουν στα challenges με μη ανταλλάξιμα token τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν δώρα στον πραγματικό κόσμο. Η εταιρεία εξετάζει επίσης πιο απλές ιδέες όπως την προσφορά φιλοδωρήματος μέσω της εφαρμογής. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει καταλήξει στις λεπτομέρειες της στρατηγικής, καθώς προτεραιότητα έχει το scale up της βάσης των χρηστών.

Προς το παρόν, το Alms είναι διαθέσιμη δωρεάν μόνο για iOS συσκευές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις