Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TileDB: Νέα επένδυση απο την Amgen Ventures

H Startup βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της BigPi και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 19 εκατ. δολάρια απο μεγάλους επενδυτές.

H TileDB, μια ελληνική Startup με μια εξελιγμένη βάση δεδομένων, ανακοίνωσε μια στρατηγική επένδυση από την Amgen Ventures ακολοθώντας αυτές των Lockheed Martin Ventures και NTT Docomo Ventures. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του οράματος και της ανάπτυξης της καθολικής βάσης δεδομένων της TileDB.

Οι σημερινές ροές εργασίας ανάλυσης δεδομένων των βιοεπιστημών χρησιμοποιούν ιατρικές εικόνες, κλινικά αρχεία και δεδομένα γενετικής αλληλουχίας τα αποθηκεύονται σε ανόμοιες και “ασύμβατες” συλλογές εκατομμυρίων αρχείων σε φορητούς υπολογιστές, HPC clusters και αποθήκες δεδομένων στο cloud και στη συνέχεια τροποποιούνται για να εισέλθουν σε ειδικά και εξατομικευένα εργαλεία ανάλυσης που αναμένουν ότι τα δεδομένα θα ταιριάζουν με τα συγκεκριμένα σχήματά τους. Ως αποτέλεσμα, η όποια αξία απο την ανάλύση αυτών δεδομένων για τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις εταιρείες παροχής υγεινομικών υπηρεσιών να αντισταθμίζεται από το υψηλό κόστος για τη επεξεργασία των δεδομένων αυτών, τα πρόσθετα έξοδα υποδομών που χρειάζονται και τον έλεγχο της όλης διαδικασίας για την αποφυγή λαθών. Για συγκεκριμένα σύνολα δεδομένων ορισμένες ροές εργασίας είναι ουσιαστικά αδύνατες λόγω έλλειψης εργαλείων για την ασφαλή ενσωμάτωση των δεδομένων και των σχετικών υπολογισμών.

H TileDB αλλάζει τα οικονομικά των δεδομένων για τη γονιδιωματική και την υγειονομική περίθαλψη

H TileDB προσφέρει μια καθολική βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί πολυδιάστατους πίνακες για τη μοντελοποίηση και αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου δεδομένων σε οποιοδήποτε backend (στο cloud ή τοπικά) και την ανάλυση με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού και εργαλείο. Επειδή οι πίνακες είναι η πιο κοινή δομή δεδομένων για προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, η TileDB ενοποιεί όλους τους τύπους δεδομένων μιας τυπικής φαρμακευτικής εταιρείας – εικόνες, πίνακες, βίντεο, δεδομένα μεταγραφής, λειτουργική γονιδιωματική, γονιδιωματικές παραλλαγές και άλλα αρχεία – όλα σε μία μόνο πλατφόρμα. Οι ασφαλείς, εύκολα ερμηνεύσιμες προσαρμοσμένες ροές εργασίας ανάλυσης μπορούν στη συνέχεια να αποθηκευτούν εύκολα και με ασφάλεια. Αυτό επιτρέπει στη TileDB να προσφέρει ανώτερη απόδοση, ελαστική επεκτασιμότητα, πλήρη διαλειτουργικότητα και παγκόσμιας κλίμακας ασφαλή συνεργασία στις ομάδες εργασίας.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και αρχικός δημιουργός της TileDB δήλωσε: «Ο συγχρονισμός είναι τέλειος. Η δουλειά μας με κορυφαίους υπολογιστικούς βιολόγους, γενετιστές και κλινικούς εμπειρογνώμονες επιτρέπει στις εταιρείες να παρουσιάσουν μια ριζοσπαστική αλλά πρακτική λύση για την επιτάχυνση της αναπαραγώγιμης επιστήμης.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις