Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wandelbots: Η γερμανική Startup που “διδάσκει” ρομπότ χωρίς κώδικα σήκωσε 84 εκατ. δολάρια

Στον τελευταίο γύρο συμμετείχαν η Insight Partners καθώς και μια ομάδα αναγνωρισμένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των 83North, Microsoft, Next47, Paua, Atlantic Labs και EQT.

Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στη σκηνή του Disrupt Berlin το 2017, η Wandelbots με έδρα τη Δρέσδη της Γερμανίας έχει «σηκώσει» μεγάλα κεφάλαια, συμμετέχοντας σε γύρους χρηματοδότησης. Το 2018, η εταιρεία ρομποτικού λογισμικού χωρίς κώδικα συγκέντρωσε 6,8 εκατ. δολάρια, ενώ δύο χρόνια αργότερα «σήκωσε» 30 εκατ. δολάρια καθώς ο ενθουσιασμός γύρω από τις δυνατότητες της αυτοματοποίησης αυξάνεται με ολοένα και μεγαλύτερους ρυθμούς.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση νέου Series C  γύρου χρηματοδότησης ύψους 84 εκατ. δολαρίων, με τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία από το 2017 να ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια. Στον τελευταίο γύρο συμμετείχαν η Insight Partners καθώς και μια ομάδα αναγνωρισμένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των 83North, Microsoft, Next47, Paua, Atlantic Labs και EQT.

Η αποστολή της Wandelbots φαντάζει εκ πρώτης άποψης απλή, ενώ ολοένα και περισσότερες Startups παγκοσμίως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Πώς μπορεί μια εταιρεία να αναπτύξει έναν ρομποτικό στρατό χωρίς να χρειάζεται εκτενή εξωτερική βοήθεια, τεράστια κεφάλαια και ειδική τεχνογνωσία ρομποτικής κωδικοποίησης; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η γερμανική νεοφυής επιχείρηση.

Η λύση της εταιρείας περιλαμβάνει ένα “Trace Pen”, το οποίο ένας εκπαιδευτής χρησιμοποιεί για να μιμηθεί μια κίνηση και να εκπαιδεύσει το ρομπότ στη διαδικασία. Στη συνέχεια, η κίνηση μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια στο λογισμικό χωρίς κωδικοποίηση.

«Είμαι πολύ περήφανος που βλέπω την αποστολή Wandelbots να γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Christian Piechnick σε μια ανακοίνωση. «Η πλατφόρμα μας θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης ανθρωποκεντρικών λύσεων ρομποτικής καθώς και την εφαρμογή τους στον κλάδο της βιομηχανίας».

Η τελευταία χρηματοδότηση της Wandelbots έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να δημιουργήσει μια κοινότητα προγραμματιστών γύρω από το ρομποτικό λογισμικό διδασκαλίας της. Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές καλούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές διδασκαλίας στην πλατφόρμα Wandelbots. Η εταιρεία υποστηρίζει πως εστιάζει επίσης στην αξιοποίηση της διαλειτουργικότητας για χάρη μιας ευρύτερης ομάδας συνεργαζόμενων εταιρειών ρομποτικής, όπως η Universal Robots και η Yaskawa, οι οποίες τροφοδοτούν ρομπότ για πελάτες όπως η BMW και η VW.

Η Wandelbots σχεδιάζει επίσης να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις