Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Carrefour και Daphni εγκαινιάζουν VC για ψηφιακές retail Startups

Το ταμείο Dastore θα χρηματοδοτεί νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του e-commerce.

Ο Όμιλος Carrefour ίδρυσε με το ευρωπαϊκό VC Daphni, τo Dastore, ένα ειδικό fund με στόχο την επένδυση σε Startups πρώιμου σταδίου στον ψηφιακό χώρο retail. Το ταμείο θα επενδύσει αρχικά 80 εκατ. ευρώ λαμβάνοντας μειοψηφικά μερίδια σε μεγάλες αναδυόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις στη Γαλλία και παγκοσμίως για να επιτρέψει στον Όμιλο να παραμείνει κοντά σε καινοτομίες και αναδυόμενες τεχνολογίες.  

Χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό, η Carrefour και η Daphni θα φέρουν μια πρόταση μοναδικής αξίας και ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, με πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία των έμπειρων επενδυτών, παράλληλα με τις βιομηχανικές δυνατότητες και την παγκόσμια εμβέλεια της Carrefour.  Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πρόοδο της ψηφιακής στρατηγικής της Carrefour για το 2026, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Ημέρας στις 9 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, και που έχει ως στόχο να μετατρέψει την Carrefour σε ψηφιακή εταιρεία λιανικής.  

Με την Dastore, η Carrefour προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα στο οικοσύστημα καινοτομίας της, προκειμένου να κάνει disrupt στην αγορά και να εντοπίσει μελλοντικούς ηγέτες. Θα συσταθεί ειδική ομάδα για το Dastore, που θα αποτελείται από ειδικούς τόσο από την Daphni όσο και από την Carrefour. Εκτός από τις οικονομικές επενδύσεις της Dastore, η Carrefour θα είναι σε θέση να παρέχει στις Startups επιχειρηματική επιτάχυνση, υποστήριξη καθώς και ευκολότερη πρόσβαση σε πελάτες, διεθνείς αγορές και πληροφορίες δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν.  

Η επένδυση θα επικεντρωθεί σε επιχειρηματικούς τομείς που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της ψηφιακής στρατηγικής της Carrefour: νέες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, δεδομένα και ψηφιακά εργαλεία για λειτουργίες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο λιανικό εμπόριο, καθώς και νέες δυνατότητες εφοδιαστικής αλυσίδας.  

«Η έναρξη αυτού του φορέα επιχειρηματικών κεφαλαίων αποτελεί τεράστιο ορόσημο στη στρατηγική καινοτομίας μας και καταδεικνύει την προθυμία μας να αναπτύξουμε περαιτέρω τους δεσμούς που έχουμε με το Startup οικοσύστημα. Η επένδυση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι μια ευκαιρία για την Carrefour να επιταχύνει τον δικό της ψηφιακό μετασχηματισμό, βοηθώντας ταυτόχρονα τις εταιρείες πρώιμου σταδίου να αναπτυχθούν ταχύτερα.

Ως εκ τούτου, επιλέξαμε ένα μοντέλο επενδυτικών κεφαλαίων στον χώρο του λιανικού εμπορίου και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτή την περιπέτεια μαζί με έμπειρους και γνωστούς επενδυτές όπως η Daphni», δήλωσε σχετικά η Elodie Perthuisot, Εκτελεστική Διευθύντρια Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Δεδομένων και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ομίλου Carrefour.  

“Το Dastore είναι απόλυτα σύμφωνο με έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Daphni, ο οποίος περιλαμβάνει τη δημιουργία γεφυρών μεταξύ νεοσύστατων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων (στην προκειμένη περίπτωση συγκεκριμένα, με την Carrefour) στον τομέα του ψηφιακού λιανικού εμπορίου”, σημείωσε ο Marc Simoncini, Εταίρος στη Daphni.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις