Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Neuralink: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για τα τσιπ εγκεφάλου

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων έξι μηνών

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, για το ασύρματο τσιπάκι εγκεφάλου που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του Neuralink, η οποία ανήκει στον Ίλον Μασκ. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Μασκ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δομικές θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων έξι μηνών.

Η Neuralink αναπτύσσει τσιπ εγκεφάλου, τα οποία όπως υποστηρίζει θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε ασθενείς με αναπηρία να μετακινούνται και να επικοινωνούν ξανά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ίλον Μασκ η εταιρεία στοχεύει στη χρήση των και τσιπ για την αποκατάσταση της όρασης.

Τα τελευταία χρόνια η Neuralink πραγματοποιεί δοκιμές σε ζώα, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

«Θέλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και σίγουροι ότι θα λειτουργήσει καλά πριν βάλουμε μια συσκευή σε έναν άνθρωπο», ανέφερε ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ενημέρωσης για τα τσιπ.

Στο πλαίσιο της παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ο Ίλον Μασκ τόνισε ότι: «Η πρόοδος στην αρχή, ιδιαίτερα όσον αφορά τους ανθρώπους, θα φαίνεται ίσως απελπιστικά αργή, αλλά κάνουμε όλα τα πράγματα για να την φέρουμε σε κλίμακα παράλληλα».

«Έτσι, θεωρητικά, η πρόοδος πρέπει να είναι εκθετική», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Μασκ οι δύο πρώτες ανθρώπινες εφαρμογές, στις οποίες στοχεύει το τσιπάκι της Neuralink θα είναι η αποκατάσταση της όρασης και η δυνατότητα κίνησης των μυών σε άτομα που δεν μπορούν να το κάνουν.

«Ακόμα κι αν κάποιος δεν είχε ποτέ όραση, πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να την αποκαταστήσουμε», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις