Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyprus Seeds: Νέο κάλεσμα για συμμέτοχη στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Η τελική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 10η Μαΐου 2020

Το Cyprus Seeds ανοίγει τις πόρτες του, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και δέχεται αιτήσεις για τον Δεύτερο Κύκλο χρηματοδότησης (2020/21), ο οποίος θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2020.

Υποψήφιοι για το Πρόγραμμα που προσφέρει το Cyprus Seeds είναι ερευνητικές ομάδες που αποτελούνται από μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς η μεταδιδακτορικούς φοιτητές, μαζί με ακαδημαϊκό προσωπικό από οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο (δημόσιο ή ιδιωτικό) η Ερευνητικό κέντρο της Κύπρου, των οποίων η έρευνα έχει αναγνωρίσιμο δυναμικό ανάπτυξης στην αγορά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αιτηθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού με μια σύντομη αίτηση (Pre-Proposal Application).

Η τελική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 10η Μαΐου 2020.

Κατά την διάρκεια του Πρώτου Κύκλου του Προγράμματος του Cyprus Seeds (2019/20), ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 40, προερχόμενες από διαφορετικούς τομείς όπως τον Ιατροφαρμακευτικό τομέα (Healthcare), τον τομέα Ενέργειας & Νερού (Energy & Water) και τον τομέα Συσκευές & Υλικά (Devices and Materials). Για τον Δεύτερο Κύκλου του Προγράμματος, το Cyprus Seeds έχει ως στόχο να προσελκύσει ερευνητικές ομάδες από ακόμα πιο ευρύ πεδίο έρευνας όπως ICT, Cleantech, Biotech, Maritime κ.α.

Με στόχο να μετατρέψει την επιστημονική καινοτόμο έρευνα σε επιχειρηματική ενέργειά, τo Cyprus Seeds  προσφέρει χρηματοδότηση σε μορφή επιχορήγησης (grants), μεταξύ 10,000 και 50,000 ευρώ στην κάθε περίπτωση που επιλέγεται, mentoring (συμβουλευτική και καθοδήγηση), επιχειρηματικά σεμινάρια και δικτύωση με πιθανούς πελάτες και επενδυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Μέσω της δικτύωσης με έμπειρους μέντορες από Αμερική και Ευρώπη, το Cyprus Seeds προσφέρει ένα μοναδικό πρόγραμμα συμβουλευτικής και καθοδήγησης. Η κάθε ομάδα ανατίθεται από ένα/μία μέχρι και τρεις μέντορες κατά τη δωδεκάμηνη διάρκεια του Προγράμματος.

Πέραν από την συμβουλευτική και καθοδήγηση που προσφέρει το Cyprus Seeds, οι ομάδες συμμετέχουν σε μια σειρά από εργαστήρια που στοχεύουν στην παροχή πρακτικής κατάρτισης σε σημαντικούς τομείς που αφορούν την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας, όπως θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, έρευνα αγοράς, και παρουσίαση σε επενδυτές.

Τέλος, το Cyprus Seeds διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για την ενίσχυση και προβολή του καινοτόμου έργου των ομάδων του προγράμματος. Στο τέλος του  δωδεκάμηνου κύκλου, το Cyprus Seeds οργανώνει ένα Demo Day όπου δίνεται η ευκαιρία στις ερευνητικές της ομάδες να παρουσιάσουν το έργο τους μπροστά σε πιθανούς επενδυτές καθώς και να πάρουν χρήσιμο feedback για το έργο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και τους όρους του διαγωνισμού  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Cyprus Seeds: http://www.cyprusseeds.com/how-to-apply/ και http://www.cyprusseeds.com/eligibility/.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις