Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SunPort: Η ηλιακή ενέργεια ως τρόπος ζωής

Η SunPort θέλει να μας διδάξει πως η ηλιακή ενέργεια είναι κάτι παραπάνω από οικονομία, είναι τρόπος ζωής.

Η εταιρεία, με έδρα το Νέο Μεξικό (ΗΠΑ), δημιούργησε ένα ενδιαφέρον gadget το οποίο μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια που ξοδεύεται από τις πρίζες ενός κανονικού σπιτιού σε «ηλιακή».

Το αρνητικό της ιστορίας είναι ότι η μετατροπή αυτή είναι εικονική.

Το θετικό είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια που προσμετράται από τα S-RECs που βρίσκονται τοποθετημένα στις πρίζες αυτές (έτσι ονομάζονται οι μετρητές), δίνει στην αμερικανική startup τη δυνατότητα να αγοράσει ή να αναβαθμίσει ηλιακά πάνελ. Με ποιον τρόπο;

Η πλατφόρμα SunPort παρέχεται δωρεάν για ένα ολόκληρο έτος. Οι μετρητές της συνδέονται με οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή, μέσω Bluetooth LE, για την επικοινωνία τους με τους διακομιστές της εταιρείας. Οι καταναλώσεις καταγράφονται καθημερινά.

sunport_inpact_big_photo-01
Μπαίνοντας στο δεύτερο έτος, ο κάτοχος τους αναλαμβάνει να πληρώσει – χοντρικά – μία ετήσια συνδρομή των 20 δολάρια (ανάλογη της ενέργειας που ξοδεύει).

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται τα S-RECs, η οποία ακούει στο όνομα ReChoice και διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά, προμηθεύεται και τοποθετεί συνεχώς νέα πάνελ, από τα οποία φιλοδοξεί μελλοντικά να επανατροφοδοτήσει τις ενεργειακές ανάγκες των πελατών της SunPort.

H ιδέα είναι απλή: μια μικρή και ανώδυνη επένδυση τώρα, μεγαλύτερο κέρδος μελλοντικά.

Άλλωστε το βαθύτερο νόημα της εκστρατείας αυτής – η οποία ξεκινάει στις ΗΠΑ στις 27 Αυγούστου – είναι η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αφύπνιση των καταναλωτών, αναγκάζοντας τους ενεργειακούς παρόχους να εγκαταλείψουν τις ρυπογόνες μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο Kickstarter βρίσκεται online καμπάνια της SunPort η οποία ολοκληρώνεται σε πέντε ημέρες. Μέσα από το Kickstarter επιθυμεί να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 75.000 δολαρίων και ήδη έχει συγκεντρώσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 93.000 δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις