Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη αύξηση στα κατεβάσματα apps το πρώτο εξάμηνο του 2017

Η υπηρεσία αναλύσεων και καταγραφής των εφαρμογών για Smartphones AppAnnie ανακοίνωσε τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2017 σχετικά με τα κατεβάσματα εφαρμογών και την εκτίμηση του τζίρου που έγινε στα Apple App Store και Google Play.

Σε όλο τον κόσμο τα κατεβάσματα εφαρμογών άγγιξαν τα 25 δισεκατομμύρια και στα δυο ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Όχι μόνο ο κόσμος δεν φαίνεται να έχει κουραστεί από τη πληθώρα των apps αλλά ξόδεψε πάνω από 15 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε εφαρμογές, με το ποσό αυτό να είναι αυξημένο κατά 35% σε σχέση με το 2016!

AppAnnie2
Με αυτούς του ρυθμούς η AppAnnie προβλέπει συνολικό τζίρο για τα App Stores των Apple και Google 60 δισ. δολ. το 2017, με την εκτίμηση να είναι ότι ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 100 δισ δολ. το 2021!

Το Google Play είχε τζίρο 10 δισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2017 και 5 δισ. το Apple App Store.
Στο iOS η Κίνα παραμένει μια εξαιρετική αγορά για την Apple μια και οι τεράστιες πόλεις του Πεκίνου και της Σαγκάης κάνουν επίσης τεράστιους τζίρους.
Στο Google Play Ιαπωνία, Αμερική, Νότια Κορέα και Γερμανία κάνουν τους μεγαλύτερους τζίρους.

Τα περισσότερα κατεβάσματα έγιναν στο Google Play, με αύξηση 20% σε σχέση με το 2016, με την Βραζιλία να περνά σε κατεβάσματα τις Η.Π.Α. και να γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Ινδία.

AppAnnie1

Στο στρατόπεδο της Apple τα κατεβάσματα αυξήθηκαν 5% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 με μεγάλη ανάπτυξη να έχουν οι αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας, όπου προφανώς οι πωλήσεις iPhone πάνε καλά.

Τα παιχνίδια έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων αλλά παρατηρείται αύξηση στις πληρωμές για κατανάλωση video και μουσικής σε εφαρμογές όπως το Netflix, το Spotify και το iQIYI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις